Švābu tradicionālā iegremdētā ābolkūka

Iegremdētā ābolkūka ir tradicionāls senģermāņu cilts švābu saldēdiens. Ābolkūka labāk garšos, ja tās pagatavošanai izvēlēsies skābus ābolus, jo kūkas mīkla ir salda. Izmēģini pagatavot kūku pēc Vācijā, Virtembergā, dzīvojošās Manuelas Gersteres receptes, ko viņa atklāja raidījumā “Virtuvē pie kaimiņiem”.

Iegremdētā ābolkūka

Iegremdētā ābolkūka.

Nepieciešams:

  • 150 g sviesta
  • 150 g cukura
  • 1 vaniļas cukura iepakojums
  • 250 g miltu
  • ½ cepamā pulvera iepakojuma
  • 4 olas
  • 3 ēdamkarotes piena
  • 1 šķipsniņa sāls
  • 800 g skābu ābolu
  • pūdercukurs rotāšanai

Manuela gatavo iegremdēto ābolkūku.

Pagatavošana

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādu temperatūrai. 

Ābolus nomizo, izņem sēklotni un sagriež četrās daļās. Noapaļotajā pusē veic vairākus mazus iegriezumus.

Sajauc sviestu, sāls šķipsniņu, cukuru un vaniļas cukuru. Pieliek olas un visu sakuļ. Miltus un cepamo pulveri sajauc un maisot pielej pienu.

Veidni ieziež ar sviestu un iepilda tajā mīklu. Uzliek ābola gabaliņus, tos mazliet piespiežot.

Kūku cep apmēram 45 minūtes vidējā krāsns līmenī. Atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru.

Iegremdētās ābolkūkas šķēle.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Vairāk

Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt