Iegremdētā ābolkūka
Nepieciešams:
- 150 g sviesta
- 150 g cukura
- 1 vaniļas cukura iepakojums
- 250 g miltu
- ½ cepamā pulvera iepakojuma
- 4 olas
- 3 ēdamkarotes piena
- 1 šķipsniņa sāls
- 800 g skābu ābolu
- pūdercukurs rotāšanai
Pagatavošana
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādu temperatūrai.
Ābolus nomizo, izņem sēklotni un sagriež četrās daļās. Noapaļotajā pusē veic vairākus mazus iegriezumus.
Sajauc sviestu, sāls šķipsniņu, cukuru un vaniļas cukuru. Pieliek olas un visu sakuļ. Miltus un cepamo pulveri sajauc un maisot pielej pienu.
Veidni ieziež ar sviestu un iepilda tajā mīklu. Uzliek ābola gabaliņus, tos mazliet piespiežot.
Kūku cep apmēram 45 minūtes vidējā krāsns līmenī. Atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru.