Kā ierasts, visas dienas garumā darbosies Zaļais tirdziņš, par kuru rūpes uzņēmusies Spinātu balles galvenā organizatore, meitene ar zaļo domāšanu – Madara Pūķe. “Spinātu balle ikvienam ļaus dzīvās mūzikas ieskautiem baudīt uz pavarda gatavotu maltīti, sajust tikko izdīgušo zaļumu svaigumu dažādā to pielietojumā – gan zaļajā kokteilī, gan tirdziņā piedāvātajos labumos – rabarberu-spinātu vīna kokteilī, smalkmaizītēs un citos labumos. Kā arī pašiem sajust zemes tuvumu un iedēstīt sēkliņu zaļākam pavasarim,” saka Madara.
No plkst. 11 paredzētas arī tādas aizraujošas aktivitātes, kā zaļā spinātu kokteiļa pagatavošanas meistarklase, kopā ar konceptveikalu “Like”, bet bērni būs aicināti piedalīties “Spinātu dobes” darbnīcā, ko vadīs Dzintara lapsas fonda valdes locekle Aija Vīdnere. Savukārt, no plkst. 12 gastronomiskajā meistarklasē kopā ar kvartāla saimnieci Sanitu Kaļitu uz dzīvā pavarda taps skābeņu zupa.
Zaļajā tirdziņā valdīs pavasarīgas garšas buķetes un daudzveidīga mājražotāju un amatnieku piedāvātā produkcija – sākot no svaigiem dārzeņiem un garšaugiem līdz pat skaistiem amatnieku darinājumiem. Par muzikālo pavadījumu rūpēsies postfolkloras grupa „Zari”.
Iedvesmai salātu recepte:
1 liela sauja spinātu, ½ saldā paprika, 1 tomāts, 1 selerijas kāts, ½ avokado,
baziliks, 1 laima sula, ½ daiviņa ķiploka.
Spinātu kokteilis:
Spinātu lapas, gurķis, seleriju kāti, koriandrs, ūdens un sāls.