Sastāvdaļas:
Sirņiku recepte:
- 500 g lauku biezpiena
- 3 lauku olas
- glāze miltu
- šķipsniņa sāls
- cukurs pēc garšas
- vaniļas cukurs
- saulespuķu eļļa cepšanai
Pasniegšanai - ievārījums, krējums, cukurs
Pagatavošana:
- Traukā liek biezpienu, pievieno olas, miltus, sāli un cukuru. Kārtīgi mīca. Jo ilgāk mīca, jo gaisīgāki būs sirņiki. Mīkla ir pareizajā konsistencē, kad tā atlec no rokām.
- Pannā uzkarsē nedaudz eļļas, ar rokām veido nelielus plācenīšus, rokas saslapējot ūdenī vai eļļā, lai milti neliptu klāt, un cep no abām pusēm brūnus.
Māras variācija:
Gatavai sirņiku mīklai pievieno šķipsniņu piestā sagrūsta kardemona.