Skābētu kāpostu zupa - «Iekodies Latgalē» recepte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

LTV1 skatītāji ik svētdienu plkst.18.20 var vērot jauno raidījumu "Iekodies Latgalē" jeb "Īsakūd Latgolā", kur četru sēriju garumā tiks atklāta Latgales tradicionālo garšu daudzveidība. Otrajā raidījumā svētdien, 12.augustā, gatavots grūslis, sirņiki un kāpostu zupa.

Kāpostu zupas recepte:

Sastāvdaļas:

  • 1 kg izsautētu cūkgaļas ribiņu
  • 1 kg skābētu kāpostu
  • 3 litri ūdens
  • vārīti kartupeļi pasniegšanai
  • 200 g sagriezta speķīša

 

Pagatavošana:

  1. Kāpostus noskalo aukstā ūdenī un liek vārīties gaļas buljonā. Vāra, kamēr kāposti mīksti.
  2. Tad pievieno sagrieztu speķīti, vēl pavāra. Maisa pa saulei, lai visi, kas zupu ēdīs, saskanīgi dzīvotu.
  3. Pasniedzot zupu, uz galda jābūt novārītiem kartupeļiem. Tos ēd klāt ar sviestu vai krējumu.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti