Iekodies Kurzemē

Iekodies Kurzemē. 2.sērija - Kuldīga

Iekodies Kurzemē

Iekodies Kurzemē. 4. sērija

Iekodies Kurzemē. 3. sērija. Saldus

Saldēdiens no grūbām un dzērvenēm - «Iekodies Kurzemē» recepte

Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Iekodies Kurzemē"  viesojas pie saimnieces Saldus novadā un gatavo saldo ēdienu. Šī ir ļoti sena Kurzemes garšas recepte, kas gatavota pēc zvārdenieces Dzirdras Lāces atmiņām. Šo saldo ēdienu gatavo ziemas periodā, īpaši ap Ziemassvētkiem. 

Sastāvdaļas:

  • 300 g vārītu grūbu
  • 3 ēd.k. medus
  • 100 g samaltu dzērveņu
  • Ogas dekorēšanai

Pagatavošana:

  1. Grūbas izvāra un atdzesē. 
  2. Tad noskalo.
  3. Pievieno medu un samaltās dzērvenes, visu samaisa.
  4. Saldo dekorē ar veselām dzērveņu ogām.
Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti