Rīvmaizes, svaigo zemeņu un putukrējuma kārtojums - «Īstās latvju saimnieces» recepte

Šoreiz saimnieces viesojās pie Silvijas Čurkstes Madonas novada Aronas pagasta mājās “Lielie Kupri”. Saldajā ēdienā sievas mielojās ar rīvmaizes, svaigo zemeņu un putukrējuma kārtojumu.

Saldais ēdiens  "Kupru" kurmīša kārtojums

Sastāvdaļas

  • Saldais krējums - 100 g
  • Svaigas (saldētas) zemenes - 50 g
  • Piparkūkas - 20 g
  • Rudzu rīvmaize
  • Cukurs - 1 ēdamk.
  • Brūnais cukurs - 1 ēdamk.
  • Sviests - 10 g

Pagatavošana

Rīvmaizi apcep uz pannas sviestā un pieliek brūno cukuru.

Krējumu saputo ar cukuru un pieliek sasmalcinātas piparkūkas.

Kārto traukā, berot atdzesētas rīvmaizes kārtu, tad - putukrējuma kārtu, bet pa virsu - zemenes, kurām pēc garšas un vajadzības pievienots cukurs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt