Rīvmaizes, svaigo zemeņu un putukrējuma kārtojums - «Īstās latvju saimnieces» recepte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Šoreiz saimnieces viesojās pie Silvijas Čurkstes Madonas novada Aronas pagasta mājās “Lielie Kupri”. Saldajā ēdienā sievas mielojās ar rīvmaizes, svaigo zemeņu un putukrējuma kārtojumu.

Saldais ēdiens  "Kupru" kurmīša kārtojums

Sastāvdaļas

  • Saldais krējums - 100 g
  • Svaigas (saldētas) zemenes - 50 g
  • Piparkūkas - 20 g
  • Rudzu rīvmaize
  • Cukurs - 1 ēdamk.
  • Brūnais cukurs - 1 ēdamk.
  • Sviests - 10 g

Pagatavošana

Rīvmaizi apcep uz pannas sviestā un pieliek brūno cukuru.

Krējumu saputo ar cukuru un pieliek sasmalcinātas piparkūkas.

Kārto traukā, berot atdzesētas rīvmaizes kārtu, tad - putukrējuma kārtu, bet pa virsu - zemenes, kurām pēc garšas un vajadzības pievienots cukurs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti