«Pīlādžogu kārtojums ar āboliem» - «Ciemiņš virtuvē» recepte

Receptes Lieldienu nedēļai bez gaļas - tāds ir Raimonda Zommera šīs nedēļas izaicinājums. Šefpavārs gatavo trīs ēdienus no produktiem talantīgā ģitārista Kaspara Zemīša ledusskapī. Saldajā ēdienā viņš pagatavoja pīlādžogu kārtojumu ar āboliem.

Pīlādžogu kārtojums ar āboliem

4 personām

  • Āboli - 5gb.
  • Pīlādžogas - 1 sauja
  • "Dāmu pirkstiņi" - 8 gb.
  • Jogurts - 1l
  • Dzērvenes pūdercukurā - 50g
  • Zemenes - 2gb.
  • Degvīns 40% - 200 g
  • Sviests - 50g
  • Cukurs - 4 ēdamkarotes

Pagatavošana

Nomizo ābolus, sadala regulāros gabalos. Katlu rūpīgi izsmērē ar sviestu un liek sasautēties ābolus kopā ar cukuru. Kad āboli sasautējušies (palikuši mīksti), uzlej degvīnu. Masu aizdedzina, kad liesma apdziest, alkohols ir izdedzināts.

Pasniegšana

Traukā ielej jogurtu, virsū izklāj uz pusēm sadalītus dāmu pirkstiņus. Uzklāj ābolu masu, dekorē ar dzērvenēm pūdercukurā, pīlādža ogām un zemeņu daiviņām.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti