Sastāvdaļas:
- vistu olas (2 dzeltenumi un 1 vesela ola)
- 2 ēdamkarotes extra virgin olīveļļas
- šķipsna sāls
- 300 g kviešu miltu (īpaši smalka maluma)
Olu nūdeles
Foto: Elīna Lāce
Pagatavošana:
- Miltus izsijā caur smalku sietu.
- Izveido no miltiem “ligzdu” un vidū liek olas, lej eļļu, pievieno sāli.
- Pamazām iejauc miltus ar apļveida kustībām.
- Visu kārtīgi izmīca un ļauj miltiem “atvērties”, mīklu noturot 15 minūtes ledusskapī.
- Tad mīklu izrullē plānā kārtā, kārtīgi apber ar miltiem, sarullē un ar nazi no viena gala sagriež mīklu smalkos salmiņos.
- Šīs nūdeles ir iespējams izkaltēt arī vēlākai lietošanai. Labākais variants ir sasaldēt mazas ligzdiņas, ko vēlāk var vārīt tieši no saldētavas.
- Nūdeles vāra 2 minūtes verdošā ūdenī. Pēc novārīšanas apslaka ar eļļu.