«Panna cotta» - «Ciemiņš virtuvē» recepte

LTV raidījuma “Ciemiņš virtuvē” atraktīvais pavārs Raimonds Zommers rosās “Īstās latvju saimnieces” Zandas Žentiņas virtuvē un gatavo no viņas ledusskapī atrastiem latviski itāliskiem produktiem.

Saldais "Panna cotta"

Sastāvdaļas

  • Plūmju ievārījums - 450g
  • Želatīns - 2 ēdamkarotes
  • Piens - 150ml
  • Saldais krējums - 300ml
  • Apelsīns - 1gb.
  • Saldie ķirši savā sulā - 300g
  • Cukurs

Pagatavošana

Katlā uzbriedina želatīnu, aplej ar glāzi auksta piena. Pieskata, lai želatīns uzbriest.

Pienu ielej katlā, pievieno saldo krējumu, plūmju ievārījumu un apelsīna sulu. Uzkarsē līdz 40 grādiem. Lēni maisot, iemaisa uzbriedināto želatīnu.

Salej porcijās un atstāj ledusskapī vismaz uz 3 stundām, ieteicams atstāt uz visu nakti. Pasniedz ar saldajiem ķiršiem.

Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti