Kartupeļu salāti. Divas receptes no pagājušā gadsimta 30. gadiem

Šos salātus var pasniegt pie grilējumiem vai aukstas gaļas, siļķes, bet var arī baudīt kā uzkodu. Recepšu ideja aizgūta no žurnāla "Zeltene" pagājušā gadsimta 30. gadu numuriem.

Kartupeļu–sīpolu salāti

Nepieciešams:

  • 400 grami kartupeļu
  • 1 sīpols
  • 2 karotes skāba krējuma
  • etiķis, sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana:

Ar mizu novārītus kartupeļus nomizo, sagriež, piejauc ripiņās sagrieztus sīpolus, piparus, sāli, etiķi un krējumu. Visu ar dakšiņām viegli izcilā un saliek stikla salātu traukā.

Kartupeļu salāti ar gurķiem

Nepieciešams

  • 400 grami kartupeļu
  • 2 skābi vai svaigi gurķi
  • 2 karotes krējuma
  • Sāls, pipari

Pagatavošana

Novārītus, atdzesētus kartupeļus sagriež gabaliņos, pieliek sagrieztus skābus vai svaigus gurķus, izmaisa cauri skābu krējumu, kas sajaukts ar garšvielām.

Receptes no pagātnes

Vairāk

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Svarīgākais šobrīd

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt