Ikri grieķu mērcē - «Ciemiņš virtuvē» recepte

Viens no Latvijas labākajiem šefpavāriem, raidījuma “Ciemiņš virtuvē” veidotājs Raimonds Zommers, gatavo no horeogrāfa un deju skolotāja Agra Daņiļeviča virtuvē atrastiem produktiem. Uzkodā viņš pagatavoja ikrus grieķu mērcē.

Uzkoda “Ikri grieķu mērcē”

4 personām

  • Pastēte - 200 grami (g)
  • Asaru ikri - 300 g
  • Sacepta adžika/ievārījums - 4 tējkarotes
  • Avokado - 1 gabals
  • Maizes galete - 4 gabali
  • Rapšu eļļa - 1 ēdamkarote
  • Grieķu jogurts - 2 ēdamkarotes
  • Bazilika eļļa- 1 ēdamkarote
  • Loki
  • Zivju ēdienu sāls
  • Pipari

Grieķu mērces pagatavošana

Bļodiņā ar grieķu jogurtu, pievieno naža gala daudzuma piparus un sāli, kas paredzēts zivīm.  Lēni lejot, iemaisa bazilika eļļu.

Uzkodas pagatavošana

Katlā ielej rapšu eļļu, uzkarsē, apcep ikrus, pievieno piparus un sāli, kas paredzēts zivīm. Bļodā ieliek ievārījumu (adžiku), pievieno saceptos ikrus, samaisa vienā masā.

Atsevišķā šķīvī sagriež pastēti 4 vienādos medaljonos (katrs medaljons 50 grami), sagriež 4 vienādās daļās avokado.

Pasniegšana

Bļodiņā dekoratīvi izklāj ēdamkaroti grieķu jogurta mērci, uzliek pastētes medaljonu, vienu maizes galeti viegli iespiež pastētē un uzliek ēdamkaroti apceptos ikrus ar ievārījumu. Dekorē ar lokiem un uzpilina bazilika eļļu.

0 komentāri
Pievienot komentāru
Komentēt vari ar kādu no saviem sociālo mediju profiliem
Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti