Uzkoda “Ikri grieķu mērcē”
4 personām
- Pastēte - 200 grami (g)
- Asaru ikri - 300 g
- Sacepta adžika/ievārījums - 4 tējkarotes
- Avokado - 1 gabals
- Maizes galete - 4 gabali
- Rapšu eļļa - 1 ēdamkarote
- Grieķu jogurts - 2 ēdamkarotes
- Bazilika eļļa- 1 ēdamkarote
- Loki
- Zivju ēdienu sāls
- Pipari
Grieķu mērces pagatavošana
Bļodiņā ar grieķu jogurtu, pievieno naža gala daudzuma piparus un sāli, kas paredzēts zivīm. Lēni lejot, iemaisa bazilika eļļu.
Uzkodas pagatavošana
Katlā ielej rapšu eļļu, uzkarsē, apcep ikrus, pievieno piparus un sāli, kas paredzēts zivīm. Bļodā ieliek ievārījumu (adžiku), pievieno saceptos ikrus, samaisa vienā masā.
Atsevišķā šķīvī sagriež pastēti 4 vienādos medaljonos (katrs medaljons 50 grami), sagriež 4 vienādās daļās avokado.
Pasniegšana
Bļodiņā dekoratīvi izklāj ēdamkaroti grieķu jogurta mērci, uzliek pastētes medaljonu, vienu maizes galeti viegli iespiež pastētē un uzliek ēdamkaroti apceptos ikrus ar ievārījumu. Dekorē ar lokiem un uzpilina bazilika eļļu.