Sastāvdaļas
(6 porcijām)
- 3 vidēji baklažāni
- 200 g cieto kviešu miltu
- 800 ml saulespuķu eļļas
- 400 ml tomātu biezeņa
- 2 mocarellas siera bumbiņas
- 200 g sarīvēta Parmas siera
- 100 g salami
- 30 ml olīveļļas
- 2 lieli sīpoli
- 5 olas
- ½ bazilika saišķa
- 400 g liellopu maltās gaļas
- ½ pētersīļu saišķa
- 50 g rīvmaizes
- sāls
Pagatavošana
Gatavošanas laiks – 70 minūtes
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem. Sīpolus nomizo un sagriež mazos gabaliņos. Pannā uzkarsē 30 ml olīveļļas un apcep tajā pusi sīpolu. Pievieno tomātu biezeni un samaisa. Baziliku noskalo zem auksta ūdens, nopurina, sagriež mazos gabaliņos un pievieno tomātu mērcei. Sutina uz lēnas uguns 20 minūtes. Pieber sāli un piparus.
Baklažānus nomazgā un sagriež apmēram 1,5 cm biezās šķēlēs. Ja attiecīgās baklažānu šķirnes miza ir rūgta, to var nogriezt. Sakuļ četras olas. Baklažānu šķēles vispirms apviļā miltos, pēc tam sakultajās olās. Pannā ar augstām malām sakarsē 700 ml saulespuķu eļļas un eļļā vāra baklažānu šķēles. Pēc izvārīšanas nosusina papīra dvielī. Pētersīļus noskalo zem auksta ūdens, nopurina un smalki sakapā.
Lai pagatavotu gaļas bumbiņas, bļodā samaisa malto gaļu, atlikušos sagrieztos sīpolus, rīvmaizi, vienu olu, pētersīļus, sāli un piparus. Saveļ mazas bumbiņas. Pēc tam gaļas bumbiņas dažas minūtes apcep atlikušajā saulespuķu eļļā. Cepamajā traukā pārmaiņus saliek eļļā vārītās baklažānu šķēles, mocarellas šķēles, salami šķēles, sarīvētu Parmas sieru, gaļas bumbiņas un tomātu mērci, līdz tas ir pilns. Beigās bagātīgi uzber Parmas sieru un 20 minūtes cep krāsnī 200 grādu temperatūrā.