Kaspara bloga sauklis ir „Uzlabo sevi!” Blogā viņš dalās ne tikai ar veselīgu ēdienu receptēm, bet arī ar dažādām noderīgām lietām, kas iedvesmo savu dzīvi mainīt uz labu.
„Blogā es rakstu ar domu, ka kāds to izlasīs, bet lielā mērā tas ir man pašam, jo es zinu, ka katru nedēļu man ir jāuzraksta piecas jaunas idejas. Tā ir disciplīna - katru dienu pievērst uzmanību lietām, kas notiek,” uzskata Kaspars.
Bezglutēna maize
Sastāvdaļas
- 3 rīvēti burkāni (svaigi, uz rupjās rīves)
- 2 lielas saujas jeb 150-200 grami rīvēta "Džiugas" siera (uz smalkās rīves)
- 1 glāze rīsu vai mandeļu miltu
- 2 tējkarote cepamā pulvera
- 2-3 olas
- 200 mililitri garšaugu ķiploku eļļas vai kādas citas gardas "Vom Fass" eļļas
- Liela šķipsna kaltētu Vidusjūras/Provansas garšaugu
- 2-3 izspiestas ķiploka daiviņas
- 1 sauja rupji sakapātu melno olīvu
- 1 sauja sakapāta bekona
- 1 sauja kapātu mandeļu vai citi rieksti
- 1 ēdamkarote sakapātu kaltētu tomātu
- Pipari un sāls pēc garšas
Pagatavošana
Visas sastāvdaļas sajauc kopā un samīca, masa lips pie rokām, tā tam ir jābūt. Tāpēc uzreiz vajag sagatavot veidni – izklāt to ar cepampapīru, var vieglītēm iesmērēt papīru ar sviestu.
Kad masa gatava, liek veidnē ar rokām, kuras viegli samitrinātas ar ūdeni, nogludina, uzkaisa pa virsu drusku rīvētu sieru.
Cep 40-45 min 190C grādos.
Ļauj padzist, griež, ziež virsū avokado, ar zāli barotas govs sviestu vai olīvu tapenādi un ēd, bēdu nezinot.
Uzturvērtības gatavajā maiziē kas būs aptuveni 1 kilograms:
- Ogļhidrāti (rīsu milti 70% + burkāni 5%) – 100-120 grami jeb 400 kalorijas – 7%
- Tauki (siers ~40% + bekons 50% + eļļa 100%) – 400 grami jeb 3600 kalorijas – 65%
- Olbaltumvielas (olas 10% + bekons 50% + siers 40%) – 400 grami jeb 1600 kalorijas – 28%