Sadaļas Sadaļas

Baraviku krēms ar rupjmaizi - «Ciemiņš virtuvē» recepte

Receptes Lieldienu nedēļai bez gaļas - tāds ir Raimonda Zommera šīs nedēļas izaicinājums. Šefpavārs gatavo trīs ēdienus no talantīgā ģitārista Kaspara Zemīša ledusskapja. Uzkodā viņš pagatavoja baraviku krēmu ar rupjmaizi.

Baraviku krēms ar rupjmaizi

4 personām

Sastāvdaļas

  • Kaltētas baravikas - 200g
  • Piens - 500g
  • Saldais krējums - 100g
  • Rupjmaize - 4 šķēles
  • Marinētas sēnes (baravikas)  - 250g
  • Bazilika eļļa - 1 ēdamkarote
  • Citrons - 1gb.
  • Olas - 8gb.
  • Sezama eļļa
  • Citronpipari
  • Pētersīlis
  • Sāls

Pagatavošana

Bļodiņā liek kaltētas baravikas, kuras aplej ar pienu un saldo krējumu, atstājot 40 minūtes uzbriest.

Nolej pienu un saldo krējumu atsevišķā traukā, bet baravikas sagriež sīkos gabaliņos. Kad baravikas sagrieztas, gabaliņus ieliek atpakaļ pie piena un saldā krējuma, pievienojot sāli un 8 olu dzeltenumus. Visu rūpīgi saputo. Masu salej trauciņos, liek krāsnī uz 80 grādiem, atstājot uz vienu stundu.

Marinētās sēnes (baravikas) kārtīgi nokāš, sagriež vienādos kubiņos un liek traukā, pievienojot sakapātu pētersīli, kā arī pievieno citronpiparus, sāli un bazilika eļļu.

Uz pannas apcep sīki sadrupinātu rupjmaizi, pievienojot sezama eļļu, un uzrīvē citrona mizu. Kad rupjmaize apcepusies, to liek traukā ar salveti, lai maksimāli atbrīvotos no eļļas.

Pasniegšana

Atdzesētam baraviku krēmam liek virsū vienu tējkaroti marinēto sēņu ar pētersīļiem un uzber vienu ēdamkaroti apceptās rupjmaizes.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt