Kabaču saldēšana
Saiva Pekuse kabačus saldē, lai ziemā tos izmantotu ātras maltītes pagatavošanai. Vispirms nemizotus kabačus sagriež ripiņās, izņem sēklotni. Tad kabačus saliek traukā kopā ar garšvielām (sasmalcinātu ķiploku, nedaudz timiāna, bazilika), notur apmēram vienu stundu. Tad kabaču ripiņas kārto uz paplātes un katru atsevišķi sasaldē. Vēlāk jau sasalušās kabaču ripiņas var salikt trauciņos vai maisiņos.
Ziemā, kad nepieciešams, ņem kabaču ripiņas, vēl saldētas saliek uz pannas, to vidū liek pagatavotu malto gaļu, un visu cep cepeškrāsnī. Kamēr maltā gaļa uzsilst, arī kabacis būs gatavs, bet ne pārāk mīksts un izšķīdis. Pirms pasniegšanas virspusē uzkaisa sieru, un ātra maltīte gatava.
Iveta Galēja saldē kabačus kā biezinātājus zupām vai mērcēm. Tos vispirms nomizo un izņem sēklotni. Tad kabačus var sablenderēt svaigus vai pirms tam nedaudz pasautētus cepeškrānī, un tad sasaldēt porcijās. Šādi saldēti kabači ļoti labi der miltu vietā – lai padarītu biezākas mērces vai zupas.
Marinēti kabači
Iveta Galēja atklāja universālu marinādes recepti, ko izmantot var gan gurķu, gan tomātu, gan arī patisonu un kabaču marinēšanai.
Litra burkā ieber kārtīgu tējkaroti sinepju graudiņu, 2-4 melno piparu graudiņus, pāris smaržīgos piparus, daudz bazilika lapiņu un izvēlētos dārzeņus. Marinādi pagatavo no viena litra ūdens, 125 mililitriem 9% etiķa, 40 gramiem sāls, 60 gramiem cukura. Marinādi uzvāra un lej virsū uz burciņās izkārtotiem kabačiem, tomātiem vai gurķiem.