Nepieciešams:
- 150 g zemesriekstu sviesta ar riekstu gabaliņiem
- 150 g sviesta
- 150 g brūnā cukura
- 1 ola
- 1 tējkarote cepampulvera
- šķipsniņa sāls
- 1 tējkarote kanēļa
- 1 glāzes miltu
- 0,5 glāzes auzu pārslu
Pagatavošana:
Mīkstu sviestu kopā ar cukuru sakuļ, pieliek zemesriekstu sviestu, kanēli, olu, cepampulveri, sāli. Kad masa viendabīgi samaisīta, pieliek auzu pārslas, samaisa un tad liek klāt miltus.
Miltus liek pamazām, iespējams, visus miltus nevajadzēs.
Mīklai jābūt pastingrai, lai no tās var izveidot bumbiņas, tās saliek uz cepampannas (vēlams izklāt ar cepampapīru) atstatus vienu no otras. Bumbiņas saplacina ar dakšiņu. Uz katra cepuma uzliek dažus zemesriekstus.
Cepumus cep 190 grādos apmēram 15 minūtes.
Variants: Sviesta vietā var izmantot skābo krējumu vai bezpiedevu jogurtu.