Sadaļas Sadaļas

Pašu gatavota «Napoleona» kūka Mātes dienai. Gatavojamies svētkiem!

Pašu gatavoti gardumi mammai ir laba ideja svētku priekam. Gatavot kūku bērni var kopā ar tēti vai vecvecākiem, gatavojoties apsveikt mammu svētkos. Šo kūku labi pagatavot dienu pirms svētkiem.

Šī kūka izskatās karaliski,  ir garda un viegli pagatavojama. Izmēģiniet!

Nepieciešams:

  • 2 pakas saldētās kārtainās mīklas.
  • 1 kārba iebiezinātā kondensētā piena ar cukuru.
  • 500 ml saldā krējuma.
  • 1 paciņa vaniļas cukura.
  • Skābs ievārījums vai saldētas ogas.

Pagatavošana:

Cepeškrāsni sakarsē līdz 210 grādiem.

Saldētās mīklas plāksnes liek uz cepampannas (ieteicams izklāt ar cepampapīru), atlaidina, sadursta ar dakšiņu, cep apmēram septiņas astoņas minūtes, līdz plāksnes zeltainas.

Pēc izņemšanas no krāsns ieteicams plāksnes nelikt vienu uz otras!

Saldo krējumu sakuļ ar vaniļas cukuru, beigās iemaisa kondensēto pienu.

Izvēlas kūkas paliktni vai lēzenu trauku, kur skaisti kārtot kūku. Liek blakus trīs plāksnes (var likt divas un veidot augstāk kūku). Parasti paciņā ir piecas plāksnes, liekot blakus trīs, kūkai būs trīs kārtas, viena plāksne paliks drumstalām.

Plāksnes pārsmērē ar krēmu, uzliek saldētās ogas vai nedaudz ievārījuma, liek nākamo kārto, atkārto ar krēmu un ogām vai ievārījumu. Pāri palikušo krēmu bagātīgi pārsmērē kūkai un malām. Sasmalcina vienu kūkas plāksni un pārkaisa kūkas virsu un malas.

Jums noteikti izdevās ļoti skaista un garšīga kūka!

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Vecāki un bērni
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt