Pašgatavoti želejas lācīši. Gatavojam kopā ar bērniem!

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Želejas lācīši ir daudzu bērnu našķis. Brīvdienās varat tādus pagatavot kopā.

Iesakām pašiem mazākajiem!

Iesakām pašiem mazākajiem!

Mīļie vecāki, mēs esam radījuši drošu un radošu platformu zinātkāriem pirmsskolas vecuma bērniem - LSM Bērnistaba!

Bērnistabā ir interesanti un attīstoši uzdevumi, spēles, filmas, eksperimenti, zīmēšana, vakara pasaciņa un daudz kā cita.

 

Nepieciešams:

  • 250 ml sulas.
  • 40 g želatīna.

Pagatavošana:

Vispirms sagatavojiet silikona formiņas želejas saldumiem. Svarīgi, lai formiņas ir mazas. Jauki, ja jums ir lācīšu formiņas, bet noder arī dažādas silikona formiņas ledus saldēšanai vai konditorejas cepšanai - ja formiņas ir lielākas, lejiet tajās tikai nedaudz šķidruma.

Vēl būs nepieciešama šļirce – aptiekā izvēlieties krietni palielu, ar to varēs labi iepildīt šķidro masu formiņās.

Želejas lācīšu pagatavošanai izvēlieties sulu, kura jums garšo. Pārliecinieties, vai sula ir pietiekami salda vai skābena, ja nepieciešams, varat pielikt cukuru. Varat izmantot veikalā nopērkamas sulas vai gatavot no sulas, sulas koncentrāta vai svaigi spiestas sulas, pieliekot medu vai cukuru.

Arī sulas krāsa nav mazsvarīgs faktors, tāpēc izvēlieties spilgtas krāsas sulas – granātābolu, mango, dzērveņu - būs skaistākas konfektes.

Želatīnu aplej ar sulu, kārtīgi izmaisa un patur 10 minūtes, lai želatīns uzbriest.

Trauku ar sagatavoto sulas un želatīna maisījumu liek citā traukā, kurā ir ūdens – ūdens peldē. Ūdens trauku liek uz uguns karsēt. Želatīna masu maisot karsē, līdz želatīns izkusis.

Masu nedaudz padzesē, tad ievelk šļircē un pilda formiņās.

Formiņas liek saldētavā uz 15 minūtēm, tad lācīši būs gatavi un izņemami no formiņām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti