Ģimenes studija

Adopcija uz ārzemēm būs liegta. Iespējas rast ģimeni dažadu vecumu sistēmas bērniem

Ģimenes studija

Vasaras atgādinājumi: sekot līdzi temperatūrai bērnu ratiņos, rūpēties par mazuļu ādu

Ģimenes ēdienkarte. Grūbas ar sēnēm un vasarīgi saldējumi

Ogu saldējums bez cukura. Gatavojam kopā ar bērniem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Raidījums "Ģimenes studija" sazinās ar ģimenēm, lai iegūtu un dalītos ar interesantām receptēm, kuras varētu noderēt citiem. Šoreiz gardu saldējumu receptes piedāvā Svetlana Bulte, viņas dēli Jēkabs un Ernests. Sarunā "Ģimenes studijā" viņi stāsta par vasaras plāniem un iecerēm, kā arī piedāvā vasarīgas saldējuma receptes.

Saldējums bez cukura

Vajadzēs:

  • svaigas vai saldētas zemenes,
  • nedaudz upeņu,
  • bezpiedevu jogurtu,
  • 1 ēdkaroti medus.

Pagatavošana: visu sablendē, piekoriģē garšu ar ogām vai medu. Salej saldējuma trauciņos, liek saldētavā uz nakti un no rīta - gatavs baudīšanai!

Līdzīgi gatavo no bezpiedevu jogurta ar medu un upenēm; no svaigi spiestas arbūza sulas un citām ogām.

Palīgs - saldējuma mašīna

"Kopš mums ir saldējuma gatavošanas mašīna, top vaniļas, šokolādes, karameļu, ceptu banānu, citrona saldējumi, kā arī ķiršu un aveņu sorbets. Vēl ir daudz recepšu, ko vēlos izmēģināt.

Vaniļas, karameļu un šokolādes saldējumus gatavoju pēc Mārtiņa Rītiņa receptes, kā pamatu ņemot viņa vaniļas saldējumu," ar receptēm dalās Svetlana Bulte.

900 ml saldējuma traukam nepieciešams: 3 olas, 400 ml saldā krējuma, 80 g pūdercukura (to kafijas dzirnaviņās var pagatavot paši), 1 ēdamkarote vaniļas pūdercukura (vai 1 vaniļas pāksts sēklas), šķipsniņa sāls.

Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Dzeltenumus un 40 g pūdercukura sakuļ ar mikseri vieglā gaiši dzeltenā masā. Olu baltumus sakuļ ar otriem 40 g pūdercukura un vaniļas cukuru, tā lai olu baltumi sāk veidot vieglas formas. Saldo krējumu saputo, līdz tas sāk ieņemt formu – viegli zīmējas. Nevajadzētu abas masas pārputot.

Sakultajos olu dzeltenumos iemaisa saldo krējumu un tad vieglām kustībām iecilā sakultos olu baltumus. Pievieno un iemaisa nedaudz sāls, gatavo masu lej saldējuma gatavošanas traukā un liek gatavoties saldējuma gatavošanas režīmā.

Karameļu saldējumam vaniļas vietā pēc garšas pievieno karameļu mērci, savukārt šokolādes saldējumam šokolādes mērci. Banānu un citrona saldējuma receptes ir daudz sarežģītākas, tās noskattas pie Džeimija Olivera (Jamie Oliver). 

''Iedvesmu var smelties internetā un eksperimentējot ar savām garšas kārpiņām. Man patreiz mīļākais saldējums ir no ceptiem banāniem, kas karamelizēti apelsīnu sulā ar kanēli. Vīram – citrona saldējums. Bērniem – karameļu,'' stāsta Svetlana Bulte.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti