Makaroni ar sieru. Četras lieliskas receptes

Makaroni ar sieru (dažādiem sieriem) ir recepšu recepte. Bērniem makaroni garšo, visās aptaujās tie tiek minēti kā garšīgākais ēdiens bērnu izvēlē, un arī pagatavot šo ēdienu nav grūti.

Makaroni ar sieru

 

Nepieciešams:

  • 250 g makaronu ( izmantojiet gliemežvākus, radziņus vai citus nelielus makaronus)
  • 250 g labi kūstoša siera
  • 300 ml piena
  • 2 ēdamkrotes miltu
  • šķipsniņa sāls

Pagatavošana:

Makaronus vāra, kā norādīts uz iesaiņojuma.

Sieru sarīvē.

Nedaudz piena ielej bļodiņā, sajauc ar miltiem, pārējo pienu uzkarsē, tad pielej piena un miltu maisījumu. Tas jādara pieaugušajiem, jo jāmaisa, lai izveidotos viendabīga masa, tad pieliek sieru un samaisa, līdz siers izkūst.

Tagad jāpagaršo – ja nepieciešams, pieliek sāli, siera mērci pārlej makaroniem.

 

Makaroni ar kausētu sieru

 

Nepieciešams:

  • 250 g makaronu
  • 250 g kausētā siera
  • sāls

Pagatavošana:

Makaronus vāra pēc ražotāju norādes (lasīšanas darbus uzticiet bērnam!). Kad makaroni gatavi, ūdeni nolej, bet pavisam nedaudz atstāj. Tad pieliek kausēto sieru, samaisa un uzvāra, ja nepieciešams, pieliek nedaudz sāls.

Labi garšo kopā ar dārzeņu salātiem.

Varianti: Pielieciet makaroniem zirnīšus, šķiņķa gabaliņus, kukurūzu, pesto, tomātus vai ko citu pēc patikas.

 

Makaroni ar sieru un saldo krējumu

 

Pirmais darbiņš bērnam – izlasīt uz makaronu iesaiņojuma, cik ilgi tie jāvāra.

Otrais darbiņš bērnam – sarīvēt sieru.

Nepieciešams:

  • 250 g makaronu
  • 150 g siera
  • 250 ml saldā krējuma
  • 2 ēdamkarotes kečupa
  • sāls

Pagatavošana:

Makaronus vāra sālsūdenī, kā tas norādīts uz iesaiņojuma.

Uzvāra saldo krējumu, pieliek kečupu.

Kad makaroni gatavi, nolej ūdeni. Makaronus pārlej ar krējumu, pārkaisa ar rīvētu sieru, samaisa, uzvāra.

Katlu noņem no uguns, uzliek vāku un atstāj uz brītiņu, lai visas sastāvdaļas sadraudzējas.

 

Makaronu sacepums itāļu gaumē

Sastāvdaļas:

  • 200 g makaronu (ieteicams izvēlēties plānus)
  • 800 g tomātu savā sulā (kopējais svars ar šķidrumu)
  • ¼ dzeltenās paprikas
  • 1–2 ķiploka daiviņas
  • 1 tējkarote oregano
  • ½ tējkarote maltu melno piparu
  • 3 šķipsniņas sāls
  • 125 g Mocarella siera,
  • 125 g Ricotta siera
  • 5–10 bazilika lapiņas
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas

Pagatavošana:

  1. Nosver un ieber cepamtraukā 200 g makaronu.
  2. Pielej tomātus savā sulā ar visu šķidrumu (ja tomāti ir veseli, pirms tam sagriež tos nelielos gabaliņos).
  3. Uzber oregano, sāli, piparus, saspiestu ķiploku un samaisa.
  4. Paņem ar karoti nelielas piciņas Ricotta siera un mazliet iejauc.
  5. Pa šķiedrām saplūkā gabalos Mocarella sieru un saliek virsū.
  6. Uzliek ķiršu tomātus/papriku un dažas bazilika lapiņas.
  7. Pārslaka pāri olīveļļu un liek cepeškrāsnī.
  8. Cep 180 grādos 55 minūtes līdz vienai stundai.
  9. Pēdējās 5 minūtēs uzgriež ventilācijas režīmu, lai apbrūninās virsējā kārta. Labu apetīti!

 

Raksta pirmpublikācija Lsm.lv 2022. gada 5. februārī.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti