Klase

Dārtas stāsts

Klase

Klase. Gribu būt vislabākais!

Pēcstundas ar Roberto Meloni

Mācības un dzīve citā valstī. Pēcstundas ar Roberto Meloni

Raidījumā “Klase” Dārta viesojas pie dziedātāja Roberto Meloni, lai dalītos pārdomās par mācībām un dzīvi citā valstī, jo gan Dārtai, gan Roberto ir šāda pieredze.

Uzziņai: Roberts Meloni. Dziedātājs un TV personība. Dzimis 1977. gadā Itālijā. Audzis piecu bērnu ģimenē. Skolā cietis no apsmiešanas. Jau 18 gadus dzīvo Latvijā. Runā piecās valodās.

Roberto stāsta, ka ir pastarītis ģimenē, bijis ļoti lutināts un mammas aizstāvēts. Roberto ar "skumju seju” atceras, ka skolā par viņu nedaudz jokoja viņa “pufīguma” dēļ. Roberto apcelšanu neņēma pie sirds, jo uzskata, ka jāstāva pāri tam. Ir bijušas arī situācijas, kad viņam nav gribējies iet uz skolu, piemēram, ja gaidāmi eksāmeni.

2001. gadā Roberto bija iespēja pieteikties projektam – mācīt itāļu valodu ārzemēs. Sākotnēji bija plānots braukt uz Portugāli, tas tika atcelts, tad bija izvēle braukt uz Baltijas valstīm. Roberto atbrauca uz Latviju un mācīja itāļu valodu Teikas vidusskolā - atbrauca uz astoņiem mēnešiem, bet palika uz 18 gadiem Latvijā.

“Man te patīk!“ par dzīvi Latvijā saka Roberto.

Šobrīd attālums nav tik liels šķērslis, jo mūsdienu tehnoloģijas dod iespējas sazināties. Roberto mamma zvanīja un zvana katru dienu, bet Dārta ar savu mammu sazinājās vien reizi mēnesī vai divos, jo to programmā neieteica darīt, lai labāk iemācītos franču valodu. Dārtai projekta laikā ir bijuši “vājie punkti”, kad bija grūti un pietrūka ģimenes, tas bija laikā, kad vēl nebija franču draugu un Dārta jutās vientuļi, viņa zvanīja mammai un raudāja. Mammas ieteikums Dārtai – neklādas raudāšanas, saņemies un ej uz priekšu -, ļoti palīdzēja.

Roberto uzskata, ka labākās sarunas notiek pie galda, tāpēc gan Roberto, gan Dārta labprāt gatavo ēdienus.

Roberto gatavo pastu ar četiem sieriem

Nepieciešams:

  • Makaroni ''Penne'' 210 g.
  • 2 ķiploka daiviņas.
  • 35% saldais krējums (mazā paciņa).
  • 100 g ''Gorgonzolas'' siera.
  • 200 g citu sieru.
  • Rīvēts cietais siers.
  • Nedaudz olīveļļas.

Pagatavošana:

Apcep ķiplokus, pieliek saldo krējumu, pievieno sierus, karsē uz lēnas uguns, līdz sieri izkūst.

Izvāra makaronus, nokāš, pārlej ar siera mērci un pārkaisa ar rīvētu cieto sieru.

Dārta gatavo franču ābolkūku ar karameli

Nepieciešams:

  • 150g sviesta.
  • 5 lieli āboli.
  • 250 g smilšu mīklas.
  • 150 g brūnā cukura (der arī parastais).
  • Šķipsniņa malta kanēļa.

Pagatvošana:

Cukuru kopā ar sviestu  liek uz pannas un vāra, līdz veidojas karamele. Karameli ielej cepamtraukā, virs tās kārto ābolu šķēlītes, apkaisa ar kanēli. Mīklu izveltnē, liek uz āboliem, cep, līdz mīkla brūna, atdzesētu kūku apgriež otrādi – ar āboliem virsū.

Klase
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Vecāki un bērni
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti