Ralfs gatavo

Papaija

Ralfs gatavo

Ralfs gatavo 4. 8. sērija. Bagete ar ķiploku sviestu

Griķu cepumi

Kraukšķīgie zaļo griķu cepumi. Gatavojam kopā ar bērniem!

Zaļo griķu cepumi ir neparasta recepte, to izmēģinājuši pavāri Ralfs un Martins raidījumā "Ralfs gatavo". Izmēģiniet arī jūs!

Kraukšķīgie zaļo griķu cepumi

Sastāvdaļas:

  • 1 glāze zaļo griķu (220 g)
  • 1 glāze pilngraudu auzu pārslu (130 g)
  • 3 olas
  • 80 g sviesta (istabas temperatūrā)
  • 55 g brūnā cukura
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • 1 tējk. cepamā pulvera

Pagatavošana:

  1. Ņem pannu un uz cepampapīra vienmērīgi izkārto auzu pārslas (1 glāzi jeb 220 g) un zaļos griķus (1 glāzi jeb 130 g). Liek cepeškrāsnī – 180 grādos ar ventilatoru – un apmēram 6 minūtes ļauj apgrauzdēties. Pēc tam kārtīgi atdzesē.
  2. Sviestu (80 g) saputo ar brūno cukuru (55 g).
  3. Pievieno miltus (2 ēdamk.) un cepamo pulveri (1 tējk.), kārtīgi samaisa.
  4. Turpat klāt pievieno iepriekš apgrauzdētās un atdzesētās auzu pārslas un griķus un atkal visu samaisa.
  5. Citā bļodā atdala olu baltumus (3), un ar tīrām, sausām lāpstiņām puto, līdz izveidojas stingra masa – tāda, ka bļodu var apgāzt kājām gaisā un nekas nekrīt ārā.
  6. Olu baltumu lēnām iecilā pārējo sastāvdaļu masā.
  7. Pannā ieklāj cepampapīru un ar tējkaroti liek piciņas, kuras mazliet pieplacina – tā, lai izveidojas apaļas formas cepumiņi.
  8. Cep 180 grādos (bez ventilatora) apmēram 15–18 minūtes – līdz cepumi kļūst gaiši brūni. Labu apetīti!

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti