Ralfs gatavo

Arbūzs

Ralfs gatavo

Ralfs gatavo 4. 6. sērija. Smaidīgie cepumi ar džemu

Ķirbju maize

Ķirbju maize ar šokolādes pērlītēm. Gatavojam kopā ar bērniem!

Kārdinoši garda maize, to pagatavot var arī bērni. Izmēģiniet!

Ķirbju maize

Nepieciešams:

  • 400 g ķirbja
  • 2 lielas olas
  • 300 g miltu
  • 1/2 tējk. cepamā pulvera
  • 1 tējk. kanēļa
  • 1/2 tējk. sāls
  • 140 g cukura
  • 130 g rapšu eļļas
  • 120 g šokolādes pērlīšu (termoizturīgās)

Pagatavošana:

  1. Ķirbi nomizo un sagriež nelielos kubiņos.
  2. Liek katliņā un nelielā ūdens daudzumā sautē, līdz tas paliek mīksts (10–15 minūtes).
  3. Nolej lieko ūdeni, atdzesē un sablenderē.
  4. Lielā bļodā sajauc miltus (300 g), kanēli (1 tk), sāli (1/2 tk) un cepamo pulveri (1/2 tk).
  5. Citā bļodā sakuļ 2 olas, cukuru (140 g), sablenderēto ķirbju masu (1 gl) un eļļu (130 g).
  6. Klāt pieliek otras bļodas saturu ar sausajām sastāvdaļām un visu samaisa kopā.
  7. Pievieno šokolādes pērlītes (120 g).
  8. Cepamformu izsmērē ar eļļu, ielej sagatavoto masu.
  9. Cep 180° temperatūrā 60–80 minūtes. Gatavību pārbauda ar kociņu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Svarīgākais šobrīd

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt