Ralfs gatavo

Arbūzs

Ralfs gatavo

Ralfs gatavo 4. 6. sērija. Smaidīgie cepumi ar džemu

Ķirbju maize

Ķirbju maize ar šokolādes pērlītēm. Gatavojam kopā ar bērniem!

Kārdinoši garda maize, to pagatavot var arī bērni. Izmēģiniet!

Ķirbju maize

Nepieciešams:

  • 400 g ķirbja
  • 2 lielas olas
  • 300 g miltu
  • 1/2 tējk. cepamā pulvera
  • 1 tējk. kanēļa
  • 1/2 tējk. sāls
  • 140 g cukura
  • 130 g rapšu eļļas
  • 120 g šokolādes pērlīšu (termoizturīgās)

Pagatavošana:

  1. Ķirbi nomizo un sagriež nelielos kubiņos.
  2. Liek katliņā un nelielā ūdens daudzumā sautē, līdz tas paliek mīksts (10–15 minūtes).
  3. Nolej lieko ūdeni, atdzesē un sablenderē.
  4. Lielā bļodā sajauc miltus (300 g), kanēli (1 tk), sāli (1/2 tk) un cepamo pulveri (1/2 tk).
  5. Citā bļodā sakuļ 2 olas, cukuru (140 g), sablenderēto ķirbju masu (1 gl) un eļļu (130 g).
  6. Klāt pieliek otras bļodas saturu ar sausajām sastāvdaļām un visu samaisa kopā.
  7. Pievieno šokolādes pērlītes (120 g).
  8. Cepamformu izsmērē ar eļļu, ielej sagatavoto masu.
  9. Cep 180° temperatūrā 60–80 minūtes. Gatavību pārbauda ar kociņu.

 

Raksta pirmpublikācija LSM.LV 2022. gada 22. maijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti