Ķirbju maize
Nepieciešams:
- 400 g ķirbja
- 2 lielas olas
- 300 g miltu
- 1/2 tējk. cepamā pulvera
- 1 tējk. kanēļa
- 1/2 tējk. sāls
- 140 g cukura
- 130 g rapšu eļļas
- 120 g šokolādes pērlīšu (termoizturīgās)
Pagatavošana:
- Ķirbi nomizo un sagriež nelielos kubiņos.
- Liek katliņā un nelielā ūdens daudzumā sautē, līdz tas paliek mīksts (10–15 minūtes).
- Nolej lieko ūdeni, atdzesē un sablenderē.
- Lielā bļodā sajauc miltus (300 g), kanēli (1 tk), sāli (1/2 tk) un cepamo pulveri (1/2 tk).
- Citā bļodā sakuļ 2 olas, cukuru (140 g), sablenderēto ķirbju masu (1 gl) un eļļu (130 g).
- Klāt pieliek otras bļodas saturu ar sausajām sastāvdaļām un visu samaisa kopā.
- Pievieno šokolādes pērlītes (120 g).
- Cepamformu izsmērē ar eļļu, ielej sagatavoto masu.
- Cep 180° temperatūrā 60–80 minūtes. Gatavību pārbauda ar kociņu.
Raksta pirmpublikācija LSM.LV 2022. gada 22. maijā.