Nepieciešams:
Mīklai:
- 300 g burkānu,
- 200 g valriekstu,
- 300 g miltu,
- 250 ml neitrālas garšas eļļas, piemēram, vīnogu kauliņu,
- 250 g cukura,
- 4 olas,
- 1 ēdamkarote cepamā pulvera,
- tējkarote kanēļa.
Krējuma glazūrai:
- 300 g skāba krējuma (25%–30% tauku),
- 100 g pūdercukura.
- ēdamkarote vaniļas cukura.
Pagatavošana:
Olas saputo ar cukuru, pieliek kanēli, eļļu, miltus, cepampulveri, visu sajauc. Burkānus sarīvē uz smalkās rīves, pieliek mīklai. Riekstus sadrupina, pieliek mīklai (atstāj nedaudz riekstu dekorēšanai).
Mīklu liek ietaukotā veidnē, cep 175–180 grādos apmēram 50 minūtes.
Atdzisušai kūkai virsū liek skābā krējuma glazūru. Skābo krējumu saputo ar pūdercukuru un vaniļas cukuru, pārsmērē kūkai. Kūku pārkaisa ar drupinātiem riekstiem.
Kēksi
Variants: Mīklu liek kēksa formiņās, cep 25–30 minūtes 175–180 grādu temperatūrā. Atdzisušus kēksus rotā ar skābā krējuma glazūru.
Izmēģiniet arī citas receptes!
Raksta pirmpublikācija LSM.lv 2022. gada 19. martā.