Ralfs gatavo
Raidījums mazajiem gardēžiem!
- Raidījuma vadītāji – Ralfs un viņa mazais brālis Martins.
- Katrā raidījumā interesanta recepte, ieteikumi mazajiem pavāriem un izzinoša ekskursija, lai redzētu, kā pārtikas produktus iegūst un apstrādā
- Raidījumu skatieties LTV1 sestdienās pulksten 9.00 un Bernistaba.lsm.lv.
Raidījuma "Ralfs gatavo" receptes varat meklēt Bērnistabā.
Sastāvdaļas:
- 600 g biezpiena.
- 3 olas.
- 6 ēdamkarotes kukurūzas miltu.
- 3 ēdamkarotes mannas.
- ½ tējkarotes sodas.
- 1 šķipsniņa sāls.
- + svaigas ogas vai ievārījums.
Pagatavošana:
- Ar rokām sadrupina biezpienu – tā, lai tajā nav lielu gabalu.
- Pievieno olas un maisa, līdz tās ir vienmērīgi sajaukušās ar biezpienu.
- Pieber sāli, pārkaisa visam mannu un atkal samaisa.
- Tad pakāpeniski pievieno miltus, sodu un sajauc viendabīgu masu.
- Izveido nelielus plācenīšus.
- Uzkarsētā pannā ielej eļļu, pagaida, kamēr arī tā uzkarst, un tad kārto pannā plāceņus.
- Cep no abām pusēm vidējā karstumā, līdz tie kļūst gaiši brūni.
- Ēd ar ievārījumu, medu vai sablenderētām ogām. Labu apetīti!