Kukurūzas čipsi ar kaudzīti
Sastāvdaļas:
- 200 g kukurūzas čipsi jeb nachos (klasiskie, bez garšām)
- 300 g maltā gaļa
- 100 g kūpināts bekons
- 1 sīpols
- 200 g Čedaras siers
- ½ sarkanā paprika
- 240 g melnās konservētās pupiņas
- 140 g konservēta kukurūza
- ½ tk oregano/raudene
- 1 tk saldā paprika
- + sāls, pipari, olīveļļa cepšanai
Pagatavošana:
- Liek sildīties krāsni uz 180 grādiem.
- Uz cepampannas izklāj cepampapīru un uzber načos čipsus (200 g). Kad krāsns silta, uz 3 minūtēm ieliek čipsus apcepties.
- Smalki sakapā 1 sīpolu un bekonu (100 g).
- Pannā uzsilda olīveļļu un uz lēnas uguns apcep sakapāto sīpolu, līdz tas sāk palikt caurspīdīgs.
- Tad pievieno bekonu un nedaudz apcep.
- Pievieno malto gaļu (300 g) un ar dakšiņu sairdina.
- Kad gaļa ir pusceļā uz gatavību, pievieno garšvielas – oregano (½ tk), saldo papirku (½ tk), sāli un piparus. Cep, līdz gaļa gatava, tad noņem no uguns, nosusina taukus un atdzesē.
- Sarīvē sieru (200 g). Apmēram ⅓ daļu pārkaisa pāri čipsiem.
- Pupiņas (240 g) liek sietā un kārtīgi noskalo. Tad liek uz papīra dvieļa, nosusina un ar pirkstu galiem mazliet saspaida.
- Vienmērīgi pārber pāri čipsiem arī visas pārējās sastāvdaļas – atdzisušo malto gaļu, nokāstu kukurūzu (140 g), pupiņas un smalki sakapātu papriku (½ gab).
- Pašā virspusē uzber visu atlikušo sieru.
- Liek pannu krāsnī un cep apmēram 7–10 minūtes bez vantilatora, līdz siers izkusis.
- Pasniedz ar krējuma mērcīti vai gvakamoli, bet var arī ēst tāpat. Labu apetīti!
Raksta pirmpublikācija 2023. gada 21. maijā.