Ralfs gatavo

Ralfs gatavo. Biezpiena kēkss ar cidoniju sukādēm

Ralfs gatavo

Ralfs gatavo. Aveņu kūka

Ralfs gatavo. Načos ar kaudzīti

Kukurūzas čipsi ar kaudzīti. Gatavojam kopā ar bērniem!

Načos čipsi ar malto gaļu un sieru – recepti iesaka un parāda mazie pavāri.

Kukurūzas čipsi ar kaudzīti

Sastāvdaļas:

  • 200 g kukurūzas čipsi jeb nachos (klasiskie, bez garšām)
  • 300 g maltā gaļa
  • 100 g kūpināts bekons
  • 1 sīpols
  • 200 g Čedaras siers
  • ½ sarkanā paprika
  • 240 g melnās konservētās pupiņas
  • 140 g konservēta kukurūza
  • ½ tk oregano/raudene
  • 1 tk saldā paprika
  • + sāls, pipari, olīveļļa cepšanai

Pagatavošana:

  • Liek sildīties krāsni uz 180 grādiem.
  • Uz cepampannas izklāj cepampapīru un uzber načos čipsus (200 g). Kad krāsns silta, uz 3 minūtēm ieliek čipsus apcepties.
  • Smalki sakapā 1 sīpolu un bekonu (100 g).
  • Pannā uzsilda olīveļļu un uz lēnas uguns apcep sakapāto sīpolu, līdz tas sāk palikt caurspīdīgs.
  • Tad pievieno bekonu un nedaudz apcep.
  • Pievieno malto gaļu (300 g) un ar dakšiņu sairdina.
  • Kad gaļa ir pusceļā uz gatavību, pievieno garšvielas – oregano (½ tk), saldo papirku (½ tk), sāli un piparus. Cep, līdz gaļa gatava, tad noņem no uguns, nosusina taukus un atdzesē.
  • Sarīvē sieru (200 g). Apmēram ⅓ daļu pārkaisa pāri čipsiem.
  • Pupiņas (240 g) liek sietā un kārtīgi noskalo. Tad liek uz papīra dvieļa, nosusina un ar pirkstu galiem mazliet saspaida.
  • Vienmērīgi pārber pāri čipsiem arī visas pārējās sastāvdaļas – atdzisušo malto gaļu, nokāstu kukurūzu (140 g), pupiņas un smalki sakapātu papriku (½ gab).
  • Pašā virspusē uzber visu atlikušo sieru.
  • Liek pannu krāsnī un cep apmēram 7–10 minūtes bez vantilatora, līdz siers izkusis.
  • Pasniedz ar krējuma mērcīti vai gvakamoli, bet var arī ēst tāpat. Labu apetīti!

Raksta pirmpublikācija 2023. gada 21. maijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti