Uzņēmuma "Vow" dibinātājs Tims Nouksmits sacīja: "Mēs vēlējāmies cilvēkus pārsteigt ar to, ka pārtika nākotnē atšķirsies no iepriekš izmantotās. Ir lietas, kas ir unikālas un labākas par gaļu, ko mēs ēdam patlaban, un mēs domājām, ka mamuta gaļas bumbiņa varētu būt sākums diskusijai un lielākai interesei par šo jauno nākotni. Mamuts vienmēr bijis zaudējuma simbols, un tagad mēs zinām, ka tas izmira klimata izmaiņu dēļ."
Iepazīstināšana ar projektu Nīderlandes pilsētas Amsterdamas zinātnes muzejā notika tikai dažas dienas pirms 1. aprīļa, un
uzņēmuma pārstāvji uzsvēra, ka tas nav joks.
Gaļas izveidē tika izmantota publiski pieejamā informācija par mamutu genomu, tā trūkstošās daļas aizpildītas ar tuvākā dzīvā radinieka – Āfrikas ziloņa ģenētisko informāciju, ko ievietoja aitas šūnā. Laboratorijā tās pavairoja, līdz varēja izveidot gaļas bumbiņu.
Mamuta kotleti nav nogaršojuši pat tās veidotāji. Tāpat to nav plānots ražot komerciāliem mērķiem. Tomēr daļu tās izcepa – smarža esot bijusi līdzīga ceptam krokodila gaļas izstrādājumam. Diskusija par šiem jautājumiem patiešām ir nepieciešama, jo šādus produktus pasaulē cenšas radīt vairāk nekā 100 uzņēmumu, tomēr mākslīgās gaļas lietošana uzturā līdz šim apstiprināta tikai Singapūrā.