Latvijā
Bērnu lasītprasme Latvijā – sliktākā 20 gados. Vai valstij ir uzlabošanas plāns?
Bērnu lasītprasme Latvijā – sliktākā 20 gados. Vai valstij ir uzlabošanas plāns?
Kopš 2012. gada skolēnu lasītprasme Latvijā pasliktinās, un 2022. gadā sasniegts tās zemākais punkts pēdējo 20 gadu laikā, liecina pērn decembrī publicētie Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) Starptautiskās skolēnu novērtēšanas programmas "PISA" rezultāti. Kā ģimenēs un skolās aizraut jauno paaudzi lasīt vairāk, un kāds plāns ir valsts pārvaldei? Latvijas Televīzijas raidījums "Aizliegtais paņēmiens" sarīkoja lasīšanas kompetences eksāmenu Ikšķiles vidusskolas 9. klases skolēniem.
Strīda dēļ par bruģi Liepāja var zaudēt Eiropas fondu naudu
Strīda dēļ par bruģi Liepāja var zaudēt Eiropas fondu naudu
Liepājas centrā nekvalitatīvi bruģētas brauktuves posma dēļ ilgstoši turpinās savstarpēji strīdi par to, kurš pie tā vainojams. Ja līdz 1. jūnijam šo jautājumu neatrisinās, pašvaldība var zaudēt arī daļu Eiropas Savienības (ES) fondu līdzfinansējuma. Nesen saņemti jau trešās ekspertīzes rezultāti, taču vietvara joprojām nesniedz konkrētu atbildi, kam jāuzņemas atbildība.  
Rīgā Lielirbes ielas un Kārļa Ulmaņa gatves krustojumu pārbūvēs līdz oktobrim
Rīgā Lielirbes ielas un Kārļa Ulmaņa gatves krustojumu pārbūvēs līdz oktobrim
Rīgā intensīvā Lielirbes ielas un Kārļa Ulmaņa gatves krustojuma pārbūvi projekta attīstītāji taisās pabeigt līdz oktobrim, solot, ka no Lielirbes ielas uz Mārupi un atpakaļ uz centru nokļūt varēs ērtāk un ātrāk. Par projektu atbildīgie informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas deputātus par krustojuma pārbūvi.
Par spīti tiesvedībai Rīgas dome dod iespēju «Ghetto Games» sākt pasākumu sezonu Grīziņkalnā
(papild...
Par spīti tiesvedībai Rīgas dome dod iespēju «Ghetto Games» sākt pasākumu sezonu Grīziņkalnā (papildināts)
Par spīti tiesvedībai Rīgas domes Īpašuma departaments devis iespēju biedrībai "Streetbasket" organizēt ielu sporta un kultūras kustības "Ghetto Games" pasākumus Grīziņkalnā. Pēc apkaimes biedrības pārstāvju pieteikuma sākta administratīvā lietvedība saistībā ar trokšņu līmeni, kas traucē apkārtējo namu iedzīvotājiem. "Ghetto Games" rīkotājs ir pārliecināts, ka jauniešu sporta intereses uzvarēs. 
Latvijā ik gadu vidē nonāk aptuveni 118 tonnas tabakas izsmēķu
Latvijā ik gadu vidē nonāk aptuveni 118 tonnas tabakas izsmēķu
Pētījumi liecina, ka aptuveni 30% cigarešu lietotāju dažreiz vai regulāri izmet izsmēķus tam neparedzētā vietā un vidē nonāk aptuveni 118 tonnas tabakas izsmēķu gadā. Izsmēķi ir visizplatītākais plastmasas atkritumu veids pasaulē. Lai pievērstu sabiedrības uzmanību izsmēķu atkritumu problēmai, "Latvijas Zaļais punkts" atklāja kampaņu un vides objektu Rīgā, Vērmanes dārzā. 
Kanādas bruņoto spēku komandierim pasniedz Viestura ordeni
Kanādas bruņoto spēku komandierim pasniedz Viestura ordeni
Pateicībā par nozīmīgu ieguldījumu Latvijas un Kanādas savstarpējās sadarbības veicināšanā militārajā jomā un Latvijas valsts drošības un aizsardzības stiprināšanā Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs Kanādas bruņoto spēku komandierim ģenerālim Veinam Eiram pasniedzis pirmās šķiras Viestura ordeni.
SPKC aicina bez maksas veikt HIV, B un C hepatīta testus
SPKC aicina bez maksas veikt HIV, B un C hepatīta testus
Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) speciālisti aicina iedzīvotājus Eiropas pavasara testēšanas nedēļā no 20. līdz 27. maijam izmantot iespēju veikt testu uz HIV, B un C hepatītu bez maksas un anonīmi, informēja SPKC.
Aizkraukles un Balvu novada skolās meitenēm bez maksas pieejamas higiēnas preces
Aizkraukles un Balvu novada skolās meitenēm bez maksas pieejamas higiēnas preces
Šomēnes divos Latvijas novados – Aizkrauklē un Balvos – tiek īstenots pilotprojekts, kura laikā skolu audzēknēm bez maksas tiek nodrošinātas sieviešu higiēnas preces. Valstī tiek virzīta iniciatīva bezmaksas higiēnas preces ieviest visās Latvijas skolās, un pilotprojekta mērķis ir noskaidrot, kāds varētu būt aptuvenais nepieciešamo produktu daudzums un izmaksas. Izmēģinājumā iesaistīto skolu pārstāvji iniciatīvu vērtē pozitīvi.
Ēkas plūdu vietās un jauni lokālplānojumi: kā ar pašvaldības atbalstu izvērš būvniecību pie Mašēnu e...
Ēkas plūdu vietās un jauni lokālplānojumi: kā ar pašvaldības atbalstu izvērš būvniecību pie Mašēnu ezera
Neraugoties uz Valsts vides dienesta iebildumiem, Ropažu novada dome turpina pieņemt lēmumus, kas saistīti ar būvniecības iespēju paplašināšanu ap Mašēnu ezeru Garkalnes pagastā, kur ir applūstošās teritorijas jeb plūdu riski. Tur drīzumā varētu stāties spēkā lokālplānojums, kas būvniecību atļaus arī uz nesen aizbērta dīķa. Vides dienests šiem plāniem iebilst un par to informēs arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM), vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums "de facto".

Vairāk

Svarīgākais šobrīd