85 Krievijas skatuves grandi pauž atbalstu Putinam Krimas jautājumā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

85 Krievijas skatuves mākslinieki atklātā vēstulē “Prezidenta pozīcijas atbalstam Ukrainas un Krimas jautājumā” ar parakstu apliecinājuši savu atbalstu valsts prezidentam Ukrainas un Krimas jautājumā, ziņo Krievijas mediji, atsaucoties uz Krievijas Federācijas Kultūras ministrijas preses dienesta izplatīto informāciju. 

 

“Dienās, kad tiek lemts par Krimas un mūsu tautiešu likteni, Krievijas kultūras darbinieki nevar būt vienaldzīgi vērotāji ar aukstu sirdi. Mūsu kopīgā vēsture un saknes, mūsu kultūra un tās garīgie avoti, mūsu pamatvērtības un valoda mūs ir apvienojusi uz visiem laikiem. Mēs vēlamies, lai mūsu tautu un kultūru kopienai būtu stabile nākotne. Tieši tādēļ mēs paziņojam par stingru atbalstu Krievijas prezidenta pozīcijai Ukrainas un Krimas jautājumā,” tiek pausts vēstulē. 

Vēstuli parakstījuši tādi Krievijas mākslinieki, kā Maskavas Puškina vārdā nosauktā tēlotājmākslas muzeja direktore Irina Antonova, aktieri - Aleksejs Batalovs, Sergejs Bezrukovs, Mihails Bojarskis, Vasīlijs Lanovojs, dziedātājs Oļegs Gazmanovs, pianists Deniss Macujevs, diriģenti - Jurijs Bašmets un Vladimirs Spivakovs, kinorežisori Fjodors Bondarčuks un Pāvels Lungins, Estrādes teātra mākslinieciskais vadītājs Genādijs Hazanovs, Antona Čehova Maskavas Dailes teātra mākslinieciskais vadītājs Oļegs Tabakovs, Lielā Maskavas valsts cirka Vernadska prospektā direktors Edgars Zapašnijs, Krievijas Mākslas akadēmijas prezidents Zurabs Cereteli, baleta zvaigzne Nikolajs Ciskaridze u.c.

Kultūras ministrijas mājas lapā internetā tiek pausts arī tas, ka saraksts ir atvērts, līdz ar to savu atbalstu izteikušo mākslinieku skaits var palielināties.

Krievijas radošo profesiju pārstāvju vidū nav vienota viedokļa par Krimas jautājumu. Vairāk nekā 100 Krievijas kinematogrāfistu savienības biedru, atbalstot Ukrainas kultūras darbiniekus, paziņojuši, ka nostājas pret Krievijas militāro darbību Ukrainā, kā arī asi nosoda pret Ukrainu vērsto kampaņu Krievijas valsts medijos.

“Nešaubieties par mums! Mēs esam patiesības pusē, mēs esam ar jums!” tā pie Ukrainas kolēģiem vēršas Krievijas kinematogrāfisti.

Starp Ukrainai atbalstu paudušajiem kinematogrāfistiem ir Eldars Rjazanovs, Lija Ahedžakova, Aleksejs Smirnovs, Jurijs Bogomolovs, Aleksejs Popogrebskis, Jeļena Koroņeva, Andrejs Proškins, Harijs Bardins, Andrejs Zvjagincevs, Andrejs Plahovs, Danīls Dondurejs u.c.

Krievijas politika Ukrainas un Krimas jautājumā izraisījusi asas diskusijas mākslas pasaulē arī ārpus Krievijas robežām. Līdz šim liela daļu Rietumvalstu kultūras darbinieku pauduši nosodījumu Krievijas prezidenta nostājai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti