Pirmo Latvijas 3D filmu plānots izrādīt jau novembrī

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Jau šā gada nogalē skatītāju vērtējumam plānots nodot pirmo Latvijas 3D aktierfilmu „Rīga 2041”. Filmas sastāvēs no vairākām mazām īsfilmiņām, kuru pamatā būs stāsts par nākotni un cilvēku vēlmēm, Latvijas Radio "Pieci.lv" raidījumā „Pieci rīti” atklāja viens no četriem filmas režisoriem Didzis Eglītis.

Kā atzīmēja režisors, 3D kino kļūst arvien populārāks un, ļoti iespējams, drīz vien jau tas vairs nešķitīs nekas īpašs.

„Tūlīt pat jau būs tādi televizori, kur nevajag tādas brilles, tā ka tā vairs nebūs tāda frīku lieta un speciālas opcijas - tu ieslēgsi un būs,” pārdomās dalās Eglītis.

Jaunā filma „Rīga 2041” būs pirmais mēģinājums radīt 3D aktierfilmu Latvijā, jo līdz šim šādā formātā ir veidotas tikai animācijas filmas, un, kā saka režisors: „ar aktieriem vēl neviens nav atspēries!”

Filmas pamatā būs vairākas mazas īsfilmas par nākotni un cilvēku vēlmēm.

„Faktiski tie būs vairāki mazi neatkarīgi stāstiņi, kas tiek savienoti ar to vienu mesidžu, ka cilvēki meklē, meklē un izmato tās jaunās tehnoloģijas vai jaunos izgudrojumus. Vai nu paši izgudrojuši vai atraduši reklāmā un pārbaudīs vai tas tiešām strādā vai nē,” atzīst Eglītis. 

Pie filmas tapšanas strādās četri režisori, un, lai gan struktūras ziņā stāsti solās būt diezgan līdzīgi, stila ziņā tie būs pilnīgi atšķirīgi.

„Katrs režisors domā savādāk un katrs vēlas ar sava tipa vienu vai otru mākslinieku strādāt, bet mums ir doma, ka varētu būt viens mūzikas autors un skaņas pēcapstrādes cilvēks, un šobrīd arī skatāmies mākslinieka virzienā, ka arī mākslinieks varētu būt viens visam stāstam,” atklāj viens no režisoriem.

Arī pirms šīs filmas, tāpat kā pirms teju katras cienījamas filmas notiks aktieru atlase un tiks taisītas proves. Kā atzīst režisors, lai nokļūtu filmā, svarīgākais ir tapt pamanītam režisora acīs. 

„Lai nonāktu filmā, to cilvēku vajag pamanīt režisoram, jo tajā brīdi, kad tas ir noticis, gribi vai negribi, man jau izskrien cauri tas - kur, kāpēc, kādā veidā, kurā rakursā,” norāda režisors. 

 Vēl tikai šodien, 14. martā, visiem interesentiem ir iespēja pieteikties aktieru atlasei filmai „Rīga 2041” sūtot pieteikumu uz [email protected].

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti