LTV aicina pieteikt Latvijas simtgades seriāla idejas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Latvijas Televīzija (LTV) izsludinājusi konkursu “Par ideju pieteikumu iesniegšanu Latvijas simtgades seriāla radīšanai LTV.” Tas tiek organizēts, lai nodrošinātu Latvijas simtgadei veltīta augstvērtīga un sabiedrībai nozīmīga televīzijas seriāla izveidi, kas būs centrālais LTV simtgades programmas elements 2018. gada sezonā.

“Mūsu mērķis ir šī nozīmīgā Latvijas simtgades projekta realizācijai piesaistīt Latvijas spēcīgākos profesionāļus. Tāpēc konkursa vērtēšanas žūrijā iesaistīsim ne tikai Latvijas Televīzijas, bet arī Nacionālā kino centra un Kultūras ministrijas pārstāvjus, kā arī ārzemju ekspertus,” saka LTV Valdes loceklis satura attīstības jautājumos Sergejs Ņesterovs.

Ar nacionālā seriāla palīdzību Latvijas Televīzija vēlas aktualizēt Latvijas vēstures, valstiskuma, kultūras un politikas tēmas, tādējādi stiprinot izpratni par nacionālo identitāti un Latvijas valsts attīstību. Satura tematika var skart visdažādākos Latvijas vēsturiskos posmus, tāpēc LTV aicina scenārija autorus būt radošiem un radīt stāstus, kuru notikumiem varētu justu līdzi visa nācija.

Ideju pieteikumus var iesniegt līdz 2017. gada 20. februārim. Iesniegtie projekti tiks izvērtēti līdz 17. martam. Lai nodrošinātu kvalitatīvu izvērtēšanas procesu, Latvijas Televīzija piesaistīs arī Nacionālā kino centra vadītāju Ditu Rietumu un citus, tostarp ārvalstu, kino jomas profesionāļus.

Ar sīkāku konkursa nolikumu, prasībām pretendentiem un citu svarīgu informāciju var iepazīties Latvijas Televīzijas mājaslapā. Konkurss izsludināts Kultūras ministrijas pārraudzītās Valsts simtgades svinību pasākumu programmas ietvaros

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti