Baltijas valstis panāk vienošanos par «Rail Baltica II» projekta kopuzņēmuma izveidi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem un 10 mēnešiem.

Baltijas valstis trešdien ir panākušas vienošanos par Eiropas standarta platuma dzelzceļa līnijas projekta "Rail Baltica II" kopuzņēmuma izveidi, pastāstīja Satiksmes ministrijas valsts sekretāra vietniece Ilze Aleksandroviča.

"Mēs šodien [trešdien] darba grupā panācām vienošanos par atvērtajiem jautājumiem saistībā ar kopuzņēmuma izveidi. Tagad mēs jau valstiskā līmenī varam sākt darbu pie tehniskām lietām, kas saistītas ar tā dibināšanu. Paredzēts, ka šos darbus Baltijas valstis varētu pabeigt līdz vasaras beigām un septembrī, kad sāksies pieteikumu iesniegšana projektiem, tas jau būs nodibināts," sacīja Aleksandroviča.

Viņa piebilda, ka Latvijai, visticamāk, vajadzēs dibināt jaunu kompāniju, kas būs kapitāla daļu turētājs attiecīgajā kopuzņēmumā.

"Rail Baltica II" projekta galvenais mērķis ir atjaunot Baltijas valstu tiešu saikni ar Eiropas dzelzceļu tīklu un veicināt reģionālo integrāciju, no Helsinkiem savienojot Tallinu, Rīgu, Kauņu, Varšavu un Berlīni un šo maršrutu potenciāli pagarinot līdz Venēcijai. Projektam plānots piesaistīt Eiropas Savienības līdzfinansējumu 85% apmērā no kopējām izmaksām.

"Rail Baltica II" dzelzceļa līnija Lietuvā būs apmēram 360 kilometru gara. Latvijā - vairāk nekā 300, bet Igaunijā ap 300 kilometriem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti