Baltijas valstu studentu dziesmu un deju svētkiem šogad plaša programma

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

17. Baltijas valstu studentu dziesmu un deju svētki “Gaudeamus 2014" no iepriekšējo gadu festivāliem atšķirsies ar neierastiem papildinājumiem pasākumu programmā – līdzās deju un dziesmu koncertiem notiks mākslas darbu izstādes, performances, izrādes, radošās darbnīcas un simfoniskās mūzikas koncerts, informē svētku rīkotāji.

Studentu deju un dziesmu festivāls tiks atklāts 27. jūnijā ar pūtēju orķestru koncertu Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā, taču gaidāms arī jaunievedums - dienas pirmajā pusē paredzēta visu trīs Baltijas valstu mākslas augstskolu rektoru darbu izstādes atklāšana. Izstādē būs pārstāvēti trīs atšķirīgi mākslas mediji – glezniecība, tekstils un grafika.

Pirmās svētku dienas nākamais pārsteigums - simfoniskās mūzikas koncerts, kurā kā solisti piekrituši uzstāties svētku dalībvalstu mūzikas augstskolu rektori. 

Šīs vasaras lielais studentu notikums tiek veidots kā festivāls,  kurā tradicionālie dziesmu un deju koncerti būs papildināti ar atsevišķiem notikumiem, kuros varēs piedalīties studenti arī ar citām radošajām izpausmes formām,” pauž festivāla koncertu režisors Juris Jonelis.

Svētku atklāšanai sekos „Studentu nakts”, kuras laikā dažādās Daugavpils telpās – ielās, pagalmos, kultūras ēkās – studenti kolēģiem un viesiem rādīs deju performances, izrādes un aizraus ar citām radošām aktivitātēm.

28. jūnijā pie Daugavpils Universitātes būs skatāmas un klausāmas Latvijas, Lietuvas un Igaunijas kolektīvu individuālās programmas.

Iedvesmojoties no kordiriģēšanas dižgaru – Imanta Kokara un Edgara Račevska – pirms vairākiem gadiem sacītā, ka „Gaudeamus” ir jaunības svētki, programmas repertuārs veidots, pieturoties pie principa, ka skaņdarbi nedrīkst būt ļoti sarežģīti, bet no tiem ir jāizstaro jaunībai, mīlestībai un degsmei,” atklāj Latvijas nacionālās programmas mākslinieciskā vadītāja diriģente Ilze Valce.

Dienu noslēgs tautas deju kolektīvu lielkoncerts Daugavpils Olimpiskajā centrā.

Savukārt festivāla pēdējā diena, kas sāksies ar svētku gājienu, kulmināciju sasniegs tradicionālajā noslēguma koncertā. Šī gada koncerts atšķirsies ar to, ka, akcentējot valstu sadraudzību un vienojošo garu, nacionālās programmas tiks izdziedātas, izspēlētas un izdejotas jau dienu iepriekš un noslēguma koncertā visu valstu dziedātāji repertuāru izpildīs kopā. Turpinot tradīciju, šī gada noslēdzošajam koncertam jaunradītais skaņdarbs ir komponista Ērika Ešenvalda un dzejnieka Jāņa Petera dziesma „Tava ir jaunība mana”.

Kā iepriekš vēstīts, „Gaudeamus 2014”, kas no 27. līdz 29. jūnijam notiks Daugavpilī, piedalīsies ap 5000 dalībnieku - dažādu studentu tautas mākslas kolektīvu dziedātāji, dejotāji un mūziķi.  

Svētku ieskaņas koncerts notiks 15. jūnijā Rīgā, Ķīpsalas hallē.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti