Baltijas valstu studentu dziesmu un deju svētki «Gaudeamus» pulcēs dalībniekus Daugavpilī

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

17. Baltijas valstu studentu dziesmu un deju svētki „Gaudeamus” šovasar no 27. līdz 29. jūnijam norisināsies Daugavpilī, vēsta pasākuma rīkotāji, Valsts izglītības satura centrs.

Pieteikties svētku rīkošanai varēja ikviena reģionālā augstskola, bet par visatbilstošāko vietu atzīta Daugavpils, ņemot vērā tādus kritērijus kā svētku norisei nepieciešamā infrastruktūra, dalībnieku izvietošanas un ēdināšanas iespējas, līdzšinējā pieredze lielu starptautisku kultūras pasākumu rīkošanā, vietējā personāla un līdzfinansējuma piesaistes iespējas. Daugavpils pilsētas Dome, kultūras iestādes un Daugavpils Universitāte jau apliecinājusi gatavību aktīvi sadarboties svētku sagatavošanā.

17. Baltijas valstu studentu dziesmu un deju svētku „Gaudeamus” sagatavošanas procesā iesaistīti gandrīz 3500 dažādu māksliniecisko kolektīvu dalībnieki un vadītāji Latvijā. Svētku pasākumos piedalīsies Baltijas valstu augstākās izglītības iestāžu studentu kolektīvi - kori, tautas deju kolektīvi, pūtēju orķestri, simfoniskais orķestris un citi kolektīvi.

Baltijas studentu Dziesmu un deju svētku „Gaudeamus” tradīcija sākās 1956. gadā Tartu, un kopš tā laika pārmaiņus kādā no Baltijas valstīm svētki notikuši jau 16 reizes. Iepriekšējie svētki 2011. gadā notika Viļņā, Lietuvā. Svētku mērķis ir rūpēties par cilvēces mutvārdu un nemateriālā kultūras mantojuma saglabāšanu un svētku tradīcijas ilgtspēju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti