Kas notiek ar plāniem par Latvijas ekonomikas attīstību?

Arvils Ašeradens, Viktors Valainis, Ilze Indriksone, Andris Kulbergs, Ainārs Šlesers, Andris Bite, Artūrs Zeps

Jānis Domburs 15.maijs, trešdiena 21:15
VIDEO. Kas notiek un kam jānotiek jaunās valdības deklarācijas tapšanā?
VIDEO. Kas notiek un kam jānotiek jaunās valdības deklarācijas tapšanā?
30. novembra diskusijā "Kas notiek un kam jānotiek jaunās valdības deklarācijas tapšanā?" valdībā iesaistītos politiskos spēkus pārstāv Arvils Ašeradens ("Jaunā Vienotība"), Edgars Tavars ("Apvienotais saraksts") un Uģis Mitrevics (Nacionālā apvienība). Diskusijā piedalās informācijas tehnoloģiju uzņēmuma "Accenture Baltics" vadītājs, fonda atvērtai sabiedrībai "DOTS" valdes priekšsēdētājs Maksims Jegorovs,  Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes profesors Ivars Austers, NVO pārstāve Nacionālajā trīspusējās sadarbības padomē Elīna Pinto un Latvijas Samariešu apvienības direktors Andris Bērziņš.
Levits gatavs rosināt referenduma «sliekšņa» samazināšanu, politiķi Saeimā piesardzīgi
Levits gatavs rosināt referenduma «sliekšņa» samazināšanu, politiķi Saeimā piesardzīgi
Pēc konsultācijām ar 14. Saeimā pārstāvētajām politiskajām partijām Valsts prezidents Egils Levits varētu rosināt parlamentu lemt par patlaban noteiktā referendumu ierosināšanas "sliekšņa" būtisku samazināšanu. Ar šādu solījumu Levits nāca klajā raidījumā "Kas notiek Latvijā?". Saeimas frakcijās gan iespēju samazināt tautas nobalsošanas ierosināšanai savācamo vēlētāju parakstu skaitu vērtē piesardzīgi.
Kariņa grūtības skatīties spogulī – politologs par valdības sarunu vedēja un Pīlēna asumiem
Kariņa grūtības skatīties spogulī – politologs par valdības sarunu vedēja un Pīlēna asumiem
Līdzšinējais premjers un jaunās, topošās valdības veidotājs Krišjānis Kariņš no "Jaunās Vienotības" un "Apvienotā saraksta" premjera amata kandidāts Uldis Pīlēns medijos apmainījušies "laipnībām". Piemēram, nesenā intervijā žurnālam "Ir" Kariņš sacījis, ka Pīlēns "nesaprot, kā darbojas Saeima, kā darbojas valdība, kā darbojas mūsu valsts pārvalde", piebilstot, ka ar dažādiem cilvēkiem līdzšinējā politiķa karjerā ir strādājis, bet "ar tādiem kā "Apvienotā saraksta" politiķi es vēl neesmu strādājis." 14. novembra diskusijā ""Kādai jābūt nākamajai valdībai?": Kā beigsies koalīcijas veidotāju strīdi un kas tiem sekos?" politologs Filips Rajevskis sacīja, ka līdzšinējās iespējamās koalīcijas sarunas bremzēja Kariņa un Pīlēna emocionālā sadursme.
«Brīvais aģents», kurš «grib citu rezultātu» – eksperti un sabiedrība vērtē Levita uzdevumus Kariņam
«Brīvais aģents», kurš «grib citu rezultātu» – eksperti un sabiedrība vērtē Levita uzdevumus Kariņam
Valsts prezidents Egils Levits, pirms jaunā premjera nominēšanas uzdodot topošās koalīcijas veidotājiem vairākus uzdevumus, ir rīkojies līdz šim neierasti. Pēc raidījuma "Kas notiek Latvijā?" lūguma veiktā SKDS aptauja rāda, ka gandrīz puse aptaujāto šādu rīcību uzskata par pareizu, bet 29% aptaujāto – par nepareizu. Trešdien, 16. novembrī, diskusijā "Kas notiek ar Valsts prezidenta lomu valdības tapšanā un valsts attīstību?" Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes profesors Ivars Austers prezidenta rīcību vērtēja atbalstoši, savukart advokāts Agris Bitāns to dēvē par mēģinājumu kaut ko izdarīt citādi. Savukārt prezidents jaunās koalīcijas veidotājiem devis laiku līdz šonedēļai, izpildīt dotos norādījumus: "Ir jābūt kārtībai, lai varētu teikt, ka var iet uz priekšu. Ja tas tā nav, tad man jāsaka, ka šī koalīcija nav dzīvotspējīga."
Neofobi, neofili un īstermiņa ambīcijas – diskusija par iemesliem, kāpēc Latvijā nevedas reformas
Neofobi, neofili un īstermiņa ambīcijas – diskusija par iemesliem, kāpēc Latvijā nevedas reformas
Latvijas politiķiem lielākoties piemīt īstermiņa ambīcijas un trūkst drosmes īstenot reformas, kuru rezultāti būtu redzami tikai pēc ilgāka laika. To trešdien diskusijā "Kas notiek ar Valsts prezidenta lomu valdības tapšanā un valsts attīstību?" pauda Latvijas Universitātes profesors sociālajā psiholoģijā Ivars Austers. Tikmēr "Accenture Baltics" vadītājs Maksims Jegorovs uzsver, ka, viņaprāt, definēt atpalicības novēršanu par attīstības stratēģiju ir psiholoģiski nepareizi.
Levits: vajag vēl četrus – demogrāfijas, digitalizācijas, augstākās izglītības un informatīvās telpa...
Levits: vajag vēl četrus – demogrāfijas, digitalizācijas, augstākās izglītības un informatīvās telpas – ministrus
Valsts prezidents Egils Levits uzskata, ka Latvijā ir vairākas jomas, kas nav nosegtas ar politiski atbildīgām amatpersonām, un viņš redz vismaz četras šādas sfēras, kurās līdzās ministram vajadzētu būt vēl vienai politiskai figūrai, kas var koordinēt attiecīgo jomu arī pārnozaru griezumā. Diskusijā "Kas notiek Latvijā?" prezidents minēja, ka īpaši ministri būtu nepieciešami digitalizācijas, demogrāfijas, zinātnes un augstākās izglītības, kā arī informatīvās telpas jomās.
Diskusija par Valsts prezidenta lomu valdības tapšanā un valsts attīstībā
Diskusija par Valsts prezidenta lomu valdības tapšanā un valsts attīstībā
Trešdien, 16. novembrī, diskusijā par valsts attīstības priekšnoteikumiem, kā arī politiķu un sabiedrības lomu piedalās informācijas tehnoloģiju uzņēmuma "Accenture Latvia" vadītājs, fonda atvērtai sabiedrībai "DOTS" valdes priekšsēdētājs Maksims Jegorovs, Latvijas Kultūras akadēmijas rektore Rūta Muktupāvela, Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes profesors Ivars Austers un zvērināts advokāts, Latgales kongresa lēmumu izpildes padomes priekšsēdētājs Agris Bitāns.
Jānis Domburs intervē Valsts prezidentu Egilu Levitu
Jānis Domburs intervē Valsts prezidentu Egilu Levitu
Trešdien, 16. novembrī, diskusijā "Kas notiek ar Valsts prezidenta lomu valdības tapšanā un valsts attīstību?" Jānis Domburs sarunājas ar Valsts prezidentu Egilu Levitu, lai noskaidrotu viņa pieeju jaunās koalīcijas veidošanā, skatījumu uz atbildības lomu sadali un jaunu politisku amatpersonu ieviešanu ministrijās, kā arī centienus panākt, lai Latvija pārvarētu atpalicību no Lietuvas un Igaunijas, šādi kļūstot drošāka, konkurētspējīgāka un labāk pārvaldīta.