Martiņš Stabiņģis

LSM autors

Apskatīt autora rakstus: Latviski

Autora ziņas
«Manā lokā ar to saskārusies teju ikviena sieviete.» Seksuāla uzmācība – cik izplatīta tā ir un kā t...
«Manā lokā ar to saskārusies teju ikviena sieviete.» Seksuāla uzmācība – cik izplatīta tā ir un kā to mazināt?
Komentāri par ārējo izskatu, nepiedienīgi piedāvājumi, pieskārieni – tās ir tikai dažas no pieredzēm, ar kurām saskārušās sievietes, kas savus stāstus par piedzīvoto seksuālo uzmācību publiskās vietās uzticēja portālam LSM. Tomēr informācijas par to, cik tieši šī problēma ir izplatīta, nav – pašreizējā likumdošana konkrēti par seksuālu uzmācību sodus neparedz, savukārt Iekšlietu ministrijā (IeM) uzskata, ka ar esošo regulējumu pietiek.
Mācības klātienē un mazāk ierobežojumu vakcinētajiem pret Covid-19 – kā šis rudens atšķirsies no pag...
Mācības klātienē un mazāk ierobežojumu vakcinētajiem pret Covid-19 – kā šis rudens atšķirsies no pagājušā gada?
Tuvojoties jaunajam mācību gadam, beidzoties atvaļinājumu laikam, kā arī pieaugot Covid-19 vīrusa lipīgā delta varianta izplatībai, pastāv bažas, ka tuvākajos mēnešos epidemioloģiskā situācija varētu pasliktināties. Lai arī precīzi prognozēt, kāds būs rudens un ziema, nav iespējams, visticamāk, salīdzinot ar pagājušo gadu, būs būtiskas atšķirības, izriet no ekspertu un atbildīgo iestāžu sacītā portālam LSM.lv.
Kādi ir draudi demokrātijai tās iekšienē, un kas pret tiem pasargātu?
Kādi ir draudi demokrātijai tās iekšienē, un kas pret tiem pasargātu?
Demokrātiskā iekārta ir ievainojama, turklāt apdraudējumi var būt ne tikai ārēji, bet arī iekšēji. Lai arī Latvijā iespējama varas uzurpēšana pašlaik nav drauds, eksperti portālam LSM norāda, ka temats ir būtisks un ir vērts runāt par to, kādi mehānismi palīdz demokrātiju nosargāt.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd