Madara Līcīte

Panorāma

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
«Progresīvo» kongresā partija kā panākumu izceļ nonākšanu valdībā
«Progresīvo» kongresā partija kā panākumu izceļ nonākšanu valdībā
Partijai "Progresīvie", nonākot valdošajā koalīcijā, izdevies sasniegt gribētus, bet šķietami nesasniedzamus mērķus – Stambulas konvencijas ratificēšanu un partnerattiecību nostiprināšanu Latvijas likumdošanā. Šāds vērtējums paveiktajam sestdien, 20. aprīlī, izskanēja partijas kongresā. Politiskais spēks arī turpināšot parādīt, ko nozīmē "Progresīvo" rokraksts. 
Par čekas represijām atklāj izstādi «Nacionālā sardze»
Par čekas represijām atklāj izstādi «Nacionālā sardze»
Jauniešu patriotiskā organizācija "Nacionālā sardze" nu jau vairāk nekā pirms 80 gadiem veica padomju drošības iestāžu steigā pamesto dokumentu apzināšanu čekas galvenajā mītnē Brīvības un Stabu ielas stūrī Rīgā. Tās veikums ir nozīmīga liecība par Latvijas iedzīvotāju pārdzīvoto 1940.–1941. padomju okupācijas gadā. No šodienas Stūra mājā aplūkojama izstāde "Nacionālā sardze".
Sāk betonēt pāļus jaunajam «Rail Baltica» dzelzceļa tiltam
Sāk betonēt pāļus jaunajam «Rail Baltica» dzelzceļa tiltam
Jaunā "Rail Baltica" tilta aprises pār Daugavu būtu jāierauga pēc gada. Piektdien, 12. aprīlī, sākti pirmā tilta balsta Daugavā pāļa betonēšanas darbi. Tilts vizuāli nemainīs Rīgas panorāmu un neaizēnos esošo tiltu. Jaunā tilta balsti ūdenī atradīsies tieši pretī esošajiem, neradot jaunus ierobežojumus kuģu un laivu satiksmei.     
Atgriezies mājās pirms gada no ligzdas izkritušais stārķis
Atgriezies mājās pirms gada no ligzdas izkritušais stārķis
Pērn veterinārārstes Ingvildas Aumeisteres aprūpē nonāca no ligzdas izkritis stārķu mazulis, bet vēlāk augustā pievienojās Zemgales puses lielajā vētrā cietušie stārķi, kuri nekad nelidos un paliks mūža maizē. Īpašu pārsteigumu pirms pāris dienām sagādājis pavasarī izglābtais stārķēns, kurš rudenī bija pazudis, bet tagad pēkšņi atgriezies mājās.  
Zemnieku savienības kongresā eirokomisāra amatam izvirza Viktoru Valaini
Zemnieku savienības kongresā eirokomisāra amatam izvirza Viktoru Valaini
Pirms pusgada Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) pieņemtais lēmums doties valdībā bija pareizs, lai arī ne visi lēmumi partijai nāca viegli - šādi secinājumi sestdien, 6.aprīlī, izskanēja Latvijas Zemnieku savienības ikgadējā kongresā. Kongresa dalībnieki vienbalsīgi izvirzīja savu eirokomisāra amata kandidātu, ekonomikas ministru Viktoru Valaini.    
Futbola stadiona būvniecībai Lucavsala izvēlēta pēc 9 vietu izvērtēšanas
(papildināts)
Futbola stadiona būvniecībai Lucavsala izvēlēta pēc 9 vietu izvērtēšanas (papildināts)
Rīgas domei (RD) drīz būs jālemj, vai Lucavsalā būt nacionālajam futbola stadionam. Vairāk nekā 10 hektāru zemes atvēlēšanu būvniecības iecerei jau atbalstījusi pašvaldības atbildīgā komiteja. Futbola federācija norāda, ka vieta izvēlēta, jo tā nepārklājas ar kādiem citiem apbūves plāniem un tā ir pilsētas centrā. Tikmēr iedzīvotāji pauduši bažas par stadionam izvēlēto vietu un ko tai nozīmēs jaunas infrastruktūras izbūve.
Rīgas zoodārzā aicina labāk iepazīt putnus
Rīgas zoodārzā aicina labāk iepazīt putnus
Mūs priecē pavasaris ar silto gaisu un putnu dziesmām. Bet kuri putni atlido pirmie? Kur ligzdos mazie dziedātāji? Kādas olas dēs? Uz šiem un daudziem citiem jautājumiem atbildes var atrast Rīgas zooloģiskajā dārzā, kur sācies putnu mēnesis. 
KNAB izvērtē partijas «Stabilitātei!» bukletu par karu
KNAB izvērtē partijas «Stabilitātei!» bukletu par karu
Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) redzeslokā nonācis partijas "Stabilitātei!" Daugavpilī izplatītais buklets par karu. Saeimas deputāts Aleksejs Rosļikovs ("Stabilitātei!) pauž atbalstu Latgales iedzīvotāju vēlmei "dzīvot mierā, nevis karā". 
Latvijas divdesmitgadei NATO Saeimā atklāj izstādi
Latvijas divdesmitgadei NATO Saeimā atklāj izstādi
Pirms divdesmit gadiem bija nepieciešami drosmīgi lēmumi gan no tautas, gan politiķiem, lai panāktu Latvijas dalību NATO. Un šodien ar pilnu pārliecību var teikt, ka pieņemtais lēmums ir bijis pareizs Latvijas kopējai drošībai un šī brīža drošības situācijai. Trešdien Saeimā atklāta izstāde par godu nozīmīgajai jubilejai.  
«Apvienība Iedzīvotāji» pievienosies partijai «Platforma 21»
«Apvienība Iedzīvotāji» pievienosies partijai «Platforma 21»
Šodien uz kongresu pulcējās ārpus parlamenta esošā partija "Platforma 21". Kongresā izskanēja apņemšanās startēt nākamgad gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās. Plānots, ka partijai pievienosies "Apvienība Iedzīvotāji", kura plašāk zināma kā Kaspara Upaciera veidota partija.
Pirmo reizi pasniedz Latvijas mediju valodas balvas
Pirmo reizi pasniedz Latvijas mediju valodas balvas
Pirmo reizi pasniegtas Latvijas Mediju valodas balvas, lai cildinātu teicamu un izcilu valodu. Balvas saņēma arī sabiedrisko mediju personības – Jānis Geste no LTV un Arita Grīnberga un Eduards Liniņš no Latvijas Radio. 
Represētie pulcējas uz gadskārtējo konferenci
Represētie pulcējas uz gadskārtējo konferenci
Vairāk nekā 200 delegāti no visas Latvijas otrdien, 19. martā, pulcējās uz ikgadējo Latvijas Politiski represēto konferenci. Tajā spriests par dažādiem tematiem, arī karu Ukrainā, kas liek vēl vairāk novērtēt savas valsts brīvību. Represētie, vērtējot notikumus Latvijā, pauda bažas arī par ekonomiskās situācijas pasliktināšanos.
Aprit 34 gadi kopš Augstākās Padomes vēlēšanām
Aprit 34 gadi kopš Augstākās Padomes vēlēšanām
Šodien aprit 34 gadi kopš Augstākās Padomes vēlēšanām. Ja nebūtu šo vēlēšanu, kur pārliecinoši uzvarēja Latvijas Tautas fronte, nebūtu 4. maija un Latvijas neatkarības atjaunošanas. Valsts prezidents pirmdien Rīgas pilī tikās ar bijušajiem Augstākās Padomes deputātiem, un arī šodien, līdzīgi kā pirms 34 gadiem, sarunās liela vērība tika veltīta Latvijas drošības stiprināšanai.
Atestātu izsniegšanas termiņš liedz iestāties dažās augstskolās ārzemēs
Atestātu izsniegšanas termiņš liedz iestāties dažās augstskolās ārzemēs
12. klases absolventi atestātus saņems jūlija vidū, bet iestāšanās vairākās ārvalstu augstskolās noslēdzas jūlija sākumā. Tādējādi Latvijā noteiktais datums izglītības dokumenta saņemšanai pārvilcis svītru vairāku vidusskolas beidzēju plāniem tālāk studēt Skandināvijā. Valsts izglītības satura centrs piedāvā saņemt izziņu, bet, ja tā augstskolās netiks ņemta vērā, nāksies izvēlēties citu mācību iestādi.
Tiesa apcietina vīrieti saistībā ar degmaisījuma iemešanu Okupācijas muzejā
(papildināts)
Tiesa apcietina vīrieti saistībā ar degmaisījuma iemešanu Okupācijas muzejā (papildināts)
Rīgas pilsētas tiesa sestdien, 2. martā, piemēroja apcietinājumu vīrietim, kurš iemeta degmaisījumu Latvijas Okupācijas muzeja vadītājas Solvitas Vības kabinetā. Viņa advokāts no komentāriem pēc tiesas lēmuma atteicās. Patlaban noziegums kvalificēts kā tīša mantas bojāšana ar dedzināšanu, taču, iespējams, izmeklēšanas laikā apsūdzība tiks mainīta uz smagāku.
Mārupes mērs Andrejs Ence iztur uzticības balsojumu
(papildināts)
Mārupes mērs Andrejs Ence iztur uzticības balsojumu (papildināts)
Savstarpējās nesaskaņas trešdien, 28. februārī, valdīja Mārupes novada domē. Opozīcijas rosināto neuzticības balsojumu līdzšinējais mērs Andrejs Ence (Latvijas Reģionu apvienība) izturēja. Deputāti viņa atcelšanu no amata pamatoja ar pirmās instances tiesas spriedumu, ar kuru viņš atzīts par vainīgu dienesta stāvokļa ļaunprātīgā izmantošanā. Ence sēdē sev izteiktos pārmetumus nekomentēja un spriedumu sola pārsūdzēt.
Saeimas komisijas ver durvis nevalstiskajam sektoram cerībā stiprināt saikni ar pilsonisko sabiedrīb...
Saeimas komisijas ver durvis nevalstiskajam sektoram cerībā stiprināt saikni ar pilsonisko sabiedrību
Lai stiprinātu parlamenta saikni ar pilsonisko sabiedrību un uzsvērtu tās būtisko lomu likumdošanā, Saeima kopā ar nevalstiskajām organizācijām (NVO) uzsākusi jaunu tradīciju – Saeimas komisiju atvērto durvju dienu. Otrdien ikvienam, kurš apmeklēja parlamentu, bija iespēja nepastarpināti izrunāt dažādus jautājumus. Jēkaba ielā viesojās arī Latvijā dzīvojošie Ukrainas bēgļi, kuri atraduši darbu pašvaldībās. 

Vairāk

Svarīgākais šobrīd