Anete Konste


Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski

Autora ziņas
«Greja 50 nokrāsas» recenzija: Atkal jau nosarku
«Greja 50 nokrāsas» recenzija: Atkal jau nosarku
Atšķirībā no Eda Šīrana koncerta, uz kuru meitenes gādīgi ņēma līdzi savus puišus, filmas „Greja 50 nokrāsas” seansā viņas parasti ierodas lielākās delegācijās – kopā ar kolēģēm, kursa biedrenēm vai bērnības dienu draudzenēm. Tā arī, šķiet, izskaidrojams filmas uzstādītais 7000 apmeklētāju rekords Valentīna dienā, kad visas vientuļās sievietes izlēma būt stipras, pārāk neskumt un tā vietā izlikties asprātīgas un neķītras.
Anete Konste: Notikušais un nenotikušais kultūrā
Anete Konste: Notikušais un nenotikušais kultūrā

Pagājušajā gadā Latvijā vārds “kultūra” tika skandināts un daudzināts sevišķi bieži. Rīgai bija tas gods kļūt par Eiropas kultūras galvaspilsētu, kas ļāva cerēt, ka tiksim īpaši lutināti ar augstas kvalitātes un starptautiska mēroga kultūras piedāvājumu. Balstoties individuālajā pieredzē, esmu centusies fiksēt spilgtākos un kultūras piesātinātākos iespaidus no aizgājušā gada. Galvenais – par tiem mēs pirmoreiz vēsturē maksājām eiro valūtā!

Mazo «oskaru» parāde jeb «Lielais Kristaps»
Mazo «oskaru» parāde jeb «Lielais Kristaps»

Pēdējos gadus Latvijas kino var, īpaši nekautrējoties, saukt par spraigu periodu. Iznākušas vairākas starptautisku ievērību jau ieguvušas filmas, par kurām cilvēki ne tikai runāja, bet arī gāja un noskatījās. Pārskatu pār labāko, kas paveikts pēdējos divos gados, varēs gūt Latvijas Nacionālā kinofestivāla “Lielais Kristaps” apbalvošanas ceremonijā 11. decembrī (ceremoniju tiešraidē translēs Latvijas Televīzijas pirmais kanāls).

Dokumentālā filma «1989»: Skatuve aiz dzelzs priekškara
Dokumentālā filma «1989»: Skatuve aiz dzelzs priekškara

5. novembrī par godu Berlīnes mūra krišanas 25.gadadienai pirmizrādi 59 Eiropas pilsētu kinozālēs piedzīvos dāņu režisora Andersa Ostergarda (Anders Østergaard) dokumentālā filma „1989”, kas stāsta par dzelzs priekškara krišanu Ungārijā. Rīgas Starptautiskais kino festivāls noorganizējis filmas izrādīšanu arī Rīgā - „Kino Citadele” .

Vairāk

Svarīgākais šobrīd