Dienas ziņas

Valsts prezidents A.Bērziņš par Krievijas sankcijām: "Ir jārīkojas!"

Dienas ziņas

Novērtē epidēmijas skartos rajonus

Krievijas sankcijas ietekmēs zvejniekus un zivju produkcijas ražotājus

Zvejnieki: Krievijas sankciju ietekme būs jūtama, bet par bankrotu pāragri spriest

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Pēc Krievijas sankciju noteikšanas ietekme būs, bet par uzņēmumu bankrotu vēl pāragri spriest - tā situāciju komentē "Latvijas zvejas produktu ražotāju grupas" un “Kurzemes zvejnieku asociācijas” vadītājs Igors Markuševskis. Zvejnieki savu aktīvo darbu atsāks septembra vidū, un viņš cer, ka līdz tam būs skaidrība par valsts un Eiropas Savienības iespējamajiem atbalstiem. Grūtāk būšot konservu ražotājiem.

„Protams, situācija zvejniekiem ir nepatīkama, jebkurš embargo, jebkurš ierobežojums, valūtas svārstību vai politisku iemeslu dēļ nav nekas labs. Šobrīd, cik man ziņo, tad neesot liegums ievest konservus, bet es domāju - tas ir tikai laika jautājums,” saka Markuševskis.

Kopumā "Latvijas zvejas produktu ražotāju grupa" ap 30% savas produkcijas eksportēja uz Krieviju. No Kurzemes licence tam bija Liepājas AS “Kursa”, Pāvilostas “N- Stars” un Ventspils “Grants & ko”. Markuševskis gan cer, ka Latvijas uzņēmumu zivju produkcija tomēr aizceļos uz Krieviju: „Gan jau tās preces savu ceļu atradīs: vai caur Kazahiju, vai caur Baltkrieviju.”

Viss šis gads zivju produkcijas ražotājiem bijis grūts. Tikai tagad pamazām izdevies iztukšot piepildītās saldētavas un sazvejoto produkciju realizēt. Bet šodien AS “Kursas” sagatavotā zivju krava uz Krieviju neaizies.

Tiesa gan, lielākā daļa zivju produkcijas uz Krieviju aiziet konservu veidā. Konservu ražotājs „Kolumbija Ltd” no komentāriem atteicās. Iepriekš gan uzņēmumā lēsa – ja austrumu tirgus būs ciet, tad ražotni var slēgt.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti