VM lūdz papildus 8,5 miljonus neatliekamiem pasākumiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Valdība otrdien lems par papildu naudas piešķiršanu veselības aprūpei vēl šajā gadā. Veselības ministrija (VM) lūdz piešķirt papildus astoņus ar pusi miljonus latu neatliekamiem pasākumiem, atgādinot, ka kopējais valsts veselības budžets joprojām ir mazāks nekā pērn. Papildus gandrīz astoņi miljoni latu tiek prasīti ārstniecībai, bet vēl pusmiljons - papildus mākslīgās apaugļošanas procedūrām un Neatliekamās medicīniskās palīdzības Rīgas reģionālajam centram norēķiniem par mašīnu nomu.

Veselības ministrija aprēķinājusi, ka visu neatliekamo vajadzību segšanai veselības aprūpē šā gada otrajā pusē vajadzētu vēl vismaz 34 miljonus latu. Valdība vasaras sākumā jau piešķīra papildus septiņus miljonus, taču nozares vadība brīdināja, ka ar to nepietiks.

Tagad ministrija vērsusies valdībā ar papildu ziņojumu, prasot piešķirt vēl astoņus ar pusi miljonus latu. Tostarp vairāk kā trīs miljoni vajadzīgi ārstniecības tarifu izlīdzināšanai slimnīcās, gandrīz divi miljoni - savlaicīgiem izmeklējumiem slimnīcu uzņemšanas nodaļās, miljons latu - lai uzlabotu dienas stacionāru pakalpojumu pieejamību. Tāpat nauda tiek prasīta onkoloģijas, rehabilitācijas, sirds veselības un citiem pakalpojumiem.

Finanšu ministrija papildus naudas piešķiršanu atbalsta tikai daļēji un pieļauj, ka nozare varētu saņemt papildus četrus miljonus latu, bet ne prasīto naudu slimnīcu tarifu izlīdzināšanai, jo tam būtu ietekme arī uz nākamā gada budžetu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti