Dienas ziņas

"Tautas panorāma" rīt Skrīveros un Līvānos

Dienas ziņas

Skolēni dodas meža ekspedīcijās

Uzņēmējus informē par valsts atbalsta programmām

Vidzemē uzņēmējus informē par valsts atbalsta programmām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Nauda un iespējas ir, vien jāprot tās izmantot – ar šādu vadmotīvu aizvadīts Ekonomikas ministrijas rīkotais forums “Valsts atbalsta biznesu”. Tajā speciālisti informēja par pieejamo un plānoto atbalstu uzņēmējdarbības attīstībai un produktivitātei. Forumā piedalījās aptuveni 200 dalībnieku: gan tie uzņēmēji, kuri jau veiksmīgi realizējuši valsts atbalsta programmas, gan tie, kuri iecerējuši to darīt.

Kādas ir ekonomikas izaugsmes tendences Latvijā un pasaulē, kāda solās būt Eiropas Savienības atbalsta politika pēc 2020.gada un kādas valsts atbalsta programmas pieejamas – tie ir daži no galvenajiem tematiem, par kuriem uzņēmēji uzzināja forumā “Valsts atbalsta biznesu”.

Speciālisti uzsver, ka iespējas uzņēmējdarbības uzsākšanai un attīstībai Latvijā patlaban ir plašākas nekā jebkad. Tāpēc būtiski uzņēmējiem sniegt informāciju par atbalsta programmām un palīdzēt efektīvi tās izmantot savā labā, jo nereti tieši zināšanu trūkums idejai neļauj izaugt par biznesu.

“Kopumā ir pieejami 400 miljoni eiro un, piemēram, atbalsta programmas ietvaros jau ir apmācīti 6300 cilvēki. Tas ir liels skaits un laba iespēja katram kaut ko jaunu iemācīties un celt savu produktivitāti,” stāsta Ekonomikas ministrijas analītiskā dienesta vadītāja Dace Zīle.

Forumā ar savu veiksmes stāstu, kā no mazas galdniecības ar valsts atbalstu izdevies izaugt par lielu uzņēmumu, dalījās SIA “Woodheart” vadītājs Tālis Grīnbergs. Realizējot “Leader” projektu un vairākus mēnešus intensīvi strādājot, arī izdevies atvērt savu galdniecības uzņēmumu, kurā nodarbināti deviņi speciālisti. Tur saražotās dizaina mēbeles, koka logi un citi izstrādājumi nonāk ne tikai vietējā, bet arī eksporta tirgū. 

“Mērķis ir būt stabiliem eksportā trīs gadu laikā. Uz doto brīdi jau strādājam pie paplašināšanās, dubultosim apjomu, izdarīsim ātrāk. Tagad realizējam jau otro “Leader” projektu, nāk jaunas iekārtas iekšā. Līdz ar to mēs šo produktu varam piedāvāt ļoti kvalitatīvu un ātrāk,” saka Grīnbergs.

Uzņēmējs uzsver, ka veiksmīgas darbības pamatā vispirms ir pārliecība par savu biznesa ideju un zināšanas, kā to realizēt. To viņš guvis Valmieras biznesa inkubatorā, kas sniedz nepieciešamās konsultācijas un apmācības, mentoru atbalstu un līdzfinansējumu.

“Cilvēkam, kas piesakās inkubatorā, noteikti jābūt motivācijai un atbildei uz jautājumu, kāpēc es to vēlos. Mēs spiežam uz zināšanām, padomu un, jā, protams, ir arī finansiāls atbalsts. Pašlaik mums inkubatorā aktīvi uzņēmumi ir 24, bet kopumā pirmsinkubācijas programmu izgājuši jau 67 klienti,” stāsta Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Valmieras biznesa inkubatora vadītājs Jurģis Priedītis.

Nākamnedēļ forums notiks Liepājā, bet septembra beigās uzņēmēji tiksies Jelgavā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti