VIDEO: Konference «Ilgtspēja un nauda: veidojot nākotnes ekonomiku» ar Eiropas finanšu sektora līderiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Latvijas Bankas simtgades gadā, 2022. gada 3. novembrī, notiks konference "Ilgtspēja un nauda: veidojot nākotnes ekonomiku".

Uz to pulcēsies Eiropas finanšu sektora līderi – Eiropas Centrālās bankas (ECB) prezidente Kristīne Lagarda, Eiropas Komisijas priekšsēdētājas izpildvietnieks Valdis Dombrovskis, ECB Padomes loceklis un "Banque de France" prezidents Fransuā Vileruā de Galo, ECB Valdes loceklis Frenks Eldersons, ECB Padomes loceklis un Latvijas Bankas prezidents Mārtiņš Kazāks, Zviedrijas centrālās bankas "Sveriges Riksbank" prezidents Stefans Ingvess un daudzi citi.

Konference tiks atklāta plkst. 9.30 ar Valsts prezidenta Egila Levita runu. Sekos Latvijas Bankas prezidenta konferences ievada piezīmes.

Konferencē būs trīs paneļdiskusijas. Ievada paneļdiskusijā "Tilts pār nemierīgiem ūdeņiem" no plkst. 10.05 līdz plkst. 11.05 tiks salīdzinātas divas – 2008. un 2020. gada – krīzes, eiro zonas paveiktie darbi to starplaikā un Latvijas pieredze. Kazāka moderētajā diskusijā ar Lagardu un Dombrovski tiks arī runāts, kādas grūtības pašreiz piedzīvo eirozona un kādas to varētu skart nākotnē; kā pašreizējos apstākļos saskaņot fiskālo un monetāro politiku; kādas strukturālās reformas nepieciešamas. Diskusijā tiks runāts arī par nākotnes tendencēm – zaļo kursu un tā ietekmi, centrālo banku un finanšu nozares lomu cīņā ar klimata pārmaiņām.

Nākamajā paneļdiskusijā "Oglekļa ēnā" no plkst. 11.50 līdz plkst. 13.30 tiks spriests par virzību uz patiesi zaļu ekonomiku, pārmaiņām sabiedrībā un finanšu nozares ieguldījumu šajā procesā. Diskusiju moderēs Cēsu novada domes priekšsēdētāja vietniece Inese Suija-Markova, tajā piedalīsies Vileruā de Galo, Eldersons un Stenforda Universitātes vides zinātnes profesore un SEB Ilgtspējas ārējās konsultatīvās padomes locekle Grečena Deilija.

Konferences noslēdzošajā paneļdiskusijā "Naudas nākotne" no plkst.14.30 līdz plkst. 16.10  tiks diskutēts par kriptovalūtu attīstību, decentralizētajiem finanšu pakalpojumiem, privāto uzņēmumu lomu tehnoloģisko jauninājumu un "privātās naudas" radīšanā, dažādiem naudas veidiem un to attīstību. Diskusiju vadīs Latvijas Bankas Monetārās politikas pārvaldes vadītāja vietnieks Mārtiņš Bitāns, tajā piedalīsies Kalifornijas Universitātes ekonomikas un politikas zinātnes profesors Berijs Eihengrīns, "Sveriges Riksbank" prezidents Ingvess un "Google Ready to Pay Partnerships" vadītāja Florānsa Disa.

Starptautiskā konference "Ilgtspēja un nauda: veidojot nākotnes ekonomiku" notiks 3. novembrī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā Rīgā, Mūkusalas ielā 3. Konferences laikā būs iespējams uzdot jautājumus starptautiskajiem un Latvijas ekspertiem, izmantojot platformu sli.do, kods #LBconference.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti