VID direktore atbalsta minimālo algu diferencēšanu dažādās profesijās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Minimālās algas varētu diferencēt dažādās profesijās, ne nozarēs. Intervijā Latvijas Radio raidījumā “Krustpunktā” šādu ideju atbalstīja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektore Ināra Pētersone.

Pētersone norādīja, ka savulaik valdībā izteica priekšlikumu par minimālo algu diferencēšanu un par to bija diskusijas ar ministrijām.

Viņa skaidroja, ka jau šobrīd attiecībā uz profesijām ir mehānismi, kas ļauj zināt vidējo darba algu profesijās. Šo informāciju plaši izmanto publiskajos iepirkumos. Viņa gan atzina, ka attiecībā uz iepirkumiem iecere nav attaisnojusies. “Mēs esam apkrauti ar pieprasījumiem atzinumu sniegšanai. Mēs gatavojam, dodam [informāciju], bet tas nav pie izvērtēšanas izslēdzošais kritērijs. Ja tas būtu izslēdzošais, tad, jā, tas attaisnotos,” pauda Pētersone.

Savukārt attiecībā uz algām pa nozarēm problēma saistīta ar to, ka uzņēmumi mēdz darboties ne tikai vienā pamatdarbības veidā, bet arī citās nozarēs.

Kopumā gan Pētersone saka, ka šajā virzienā varētu būt izmaiņas, bet nosakot minimālo algu diferensāciju profesijās, ne nozarēs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti