Var nobalsot par labāko Kurzemes uzņēmēju darinājumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Sācies balsojums par Kurzemē ražotajiem precēm. Šis balsojums notiek mājas lapā www.kurzemerazo.lv, kur iespējams tuvāk iepazīties ar 49 dalībniekiem. Kurzemes pilsētās martā notiks arī šo preču izstāde „Elementi 2013”. Šādu iespēju Kurzemes uzņēmējiem "Ventspils Augsto tehnoloģiju parks" un „Idea House piedāvā jau otro gadu. Uzņēmējiem tā ir atpazīstamība, bet Latvijas iedzīvotājiem iespēja uzzināt, kas radīts reģionā.

Spilgti dzeltenas, rozā, zilas un citu krāsu „Cabi” cepurītes ir viens no izstādes „Elementi 2013” produktiem, kas tapis Ventspilī. Krāsas ir spilgtas, lai radītu pretstatu veikalos piedāvātajiem pelēcīgi vienveidīgajiem toņiem. Ideja par cepurīšu adīšanu radusies uzņēmuma vadītājai Ivetai Valtenbergai. Pamudinājums šādai iecerei ir Ivetas pašreizējais bizness: ”Mana pamatnozare ir fitness. Mēs attīstām fitnesa projektus ar citu uzņēmumu, bet tie projekti ir grūti, sarežģīti, tas ir garš ceļš. Tie līdzekļi, kas nāks, nebūs tik ātri. Vajadzēja kādu naudiņu, ko varētu ātrāk nopelnīt un ieguldīt tajos projektos.”

Tā attīstījās ideja par cepuru biznesu. Iveta pati neada, bet viņa ir apzinājusi 20 adītājas. Šie krāsainie, ar roku un mašīnām veidotie adījumi būs orientēti eksporta tirgum. „Cabi” adījumi jau pārdoti Vācijā un Dānijā. Šobrīd izstrādāti septiņi cepuru modeļi, trīs dažādi cimdu pāri, kā arī šalles: ”Uz nākošo sezonu jau ir tapušas, bet pārdošanā būs tikai nākamajā sezonā – tās būs īpaši stilīgas cepures snovbordistiem, slēpotājiem vai makšķerniekiem. Ļoti interesantas, neredzētas.”

Šis ir viens no dalībniekiem, kas sevi pieteicis izstādei un balsojumam. Pieteikties varēja jebkurš Kurzemē ražojošs uzņēmums, kas kaut ko ražo un vēlas visai Latvijai parādīt, kas top Kurzemē, stāsta Ventspils Augsto tehnoloģiju parka Attīstības un mārketinga daļas vadītāja Ilze Eglāja.

”Šie produkti, kas ir pieteikušies, visi tiek ievietoti interneta mājas lapā www.kurzemerazo.lv. Tur tos var apskatīt. Tur ir apraksti un vairākas bildes. Šajā lapā cilvēki no 4. līdz 17. martam var balsot par tiem produktiem, kas viņiem patīk," informē Eglāja.

Izstāde un interneta balsojums Kurzemē notiek jau otro gadu, turklāt šis projekts ir vērtīgs gan uzņēmējiem, gan apmeklētājiem. Pagājušā gadā bijusi liela interese un atsaucība. Ilze iepazīstina arī citiem uzņēmumiem, kuri piesaistījuši viņas uzmanību, uzsverot, ka produkti ir ļoti dažādi: „ Piemēram, Talsos man ļoti patīk uzņēmuma "BEWO AGRO" mucas, pirtiņas - nakts mītnes. Mazā ēka izskatās kā muca, skaists dizains. Kuldīgā ir uzņēmums „Raituma krāsas”, kas gatavo ekoloģiskas un dabiskas krāsas, ko var izmantot mājas darbos un celtniecībā.”

Pārstāvēts ir viss Kurzemes reģions, turklāt vienlaikus balsojumam mājas lapā notiks arī izstādes lielākajās Kurzemes pilsētās, kas būs pieejamas ikvienam interesentam. Pagājušā gadā vislielāko atsaucību izpelnījās modernais dizaina krēsliņš bērniem "Pally", kas kļuvis par eksporta preci. Kāda balvu saņems vislielāko atsaucību guvušais uzņēmums, pagaidām ir noslēpums.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti