Valdība skatīs vairākas nodokļu izmaiņas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Valdība otrdien skatīs vairāk nekā 20 ar valsts budžeta likumprojektu saistītos jautājumus. Starp tiem ir Finanšu ministrijas sagatavotie grozījumi likumā "Par iedzīvotāju ienākuma nodokli", kas paredz atcelt šobrīd noteikto nodokļa likmes samazināšanas modeli.

Līdz ar to nākamgad nodokļa likme netiktu samazināta un saglabātos 24% apmērā. 2015.gadā tā būtu 23% un no 2016.gada – 22%. Iepriekšējais grafiks paredzēja samazināt likmi līdz 22% jau nākamā gada sākumā. Taču augustā valdība nolēma darbaspēka nodokļa slogu mazināt, palielinot neapliekamo minimumu, atvieglojumu par apgādībā esošu personu un valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu likmi.

Tāpat valdība skatīs vairākus Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas sagatavos grozījumus. Šai ministrijai bija uzdots Dabas resursu nodokļa likumā paredzēt nodokļa paaugstinājumu vairākām nodokļa objektu grupām. Tāpat paredzēta nodokļa uzlikšana ūdens resursu izmantošanai elektroenerģijas ražošanai mazajās hidroelektrostacijās, kā arī reklāmas izdevumiem un uguņošanas ierīcēm.

Ministri lems arī par akcīzes nodokļa paaugstināšanu autogāzei, par 10% paaugstināt azartspēļu nodokļa likmi ruletei, kāršu un kauliņu spēlēm un spēļu automātiem, kā arī par to, lai no nākamā gada vidus par valsts galveno autoceļu lietošanu ieviestu nodevu kravas automašīnām virs 3,5 tonnām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti