Dienas ziņas

Smiltsērkšķu eksportu pandēmija neapdraudot

Dienas ziņas

Puse pedagogu vēlētos pamest profesiju

Uzņēmumiem trūkst naudas ugunsdrošības stiprināšanai

Uzņēmumiem nereti trūkst naudas ugunsdrošības stiprināšanai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Ugunsgrēki lielās ēkās reģionu pilsētās nenotiek bieži, tāpēc ikreiz pievērš sabiedrības uzmanību un ir spēku pārbaudījums glābējiem. Vidzemē tieši tirdzniecības un ražošanas objektos 2020. gadā atklāti visvairāk ugunsdrošības pārkāpumi. Bet Latgalē pērn ugunsgrēku skaits publiskās ēkās un ražošanas objektos nedaudz samazinājies; Rēzeknē tika reģistrēti divi plaši ugunsgrēki.

Vēl ziemas sākumā Rēzekni satricināja postošais ugunsgrēks veikalā "Depo". Savukārt pagājušonedēļ sprādziens un liesmas izcēlās citā apjomīgā būvē Rēzeknes pievārtē. Šoreiz uzņēmumā “Verems” jeb “Latvijas finiera” ražotnē. Tur gan viss beidzies daudz veiksmīgāk.

“Pilnībā ražošana bija apturēta tikai uz dažām stundām. Pašlaik visa rūpnīca strādā normālā režīmā, izņemot slīpmašīnu, kuru bez putekļu filtra mēs tomēr nevaram darbināt," klāstīja SIA “Verems” padomes priekšsēdētājs Jānis Staris.

Vadītājs vērtēja, ka līdz šīs nedēļas beigām arī šī problēma tiks atrisināta un uzņēmums darbosies pilnībā. "Nekavējoties tika iedarbināties ugunsdrošības sistēmas, un, kad ieradās ugunsdzēsēji, lielākā daļa uguns jau bija noslāpēta."

Ugunsnelaimes cēlonis vēl tiek izmeklēts, bet Staris sacīja, ka drošības pārkāpumi netika konstatēti. Arī Rēzeknes ugunsdzēsēji uzteica, ka šis uzņēmums ugunsdrošībā rāda priekšzīmi. Ne visi tādi ir.

"Būtiskākie pārkāpumi parasti saistīti ar apkures sistēmām, elektroinstalāciju. Tam jāpievērš uzmanība, jo tas tiešām ir ļoti bīstami un ļoti nopietni," klāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Rēzeknes daļas komandieris Viktors Ščavinskis.

Paši ugunsdzēsēji pārskatījuši savu algoritmu, lai uz lielām nelaimēm ātrāk reaģētu un piesaistītu vairāk glābšanas tehnikas.

Rēzeknē 2017. gadā liesmas izcēlās “Rēzeknes dzirnavnieka” noliktavā, bet 2018. gadā – linu pārstrādes ražotnē “Baltiks East”. 

"Strādājam ar izejvielām, ar linu stiebriņiem, kuros var parādīties iekšā dažādas metāliskas daļas vai akmens. Dzirkstele ļoti ātri var aiziet uz ventilāciju – kā mums jau bija 2018. gadā. Neviens nav 100% nodrošināts. Ja tu kaut ko dari, tad tev ir riski," sacīja SIA “Baltiks East” valdes priekšsēdētājs Valērijs Šindlers.

Sīkāk ugunsgrēka iemeslu uzņēmējs nekomentēja, bet norādīja, ka ugunsdrošības stiprināšanai būtu nepieciešams finansiāls atbalsts no valsts.

"Valdība tagad izskata dažādas programmas, kā palīdzēt. Varētu būt arī tādas programmas, kur kaut kādus līdzekļus vairāk varētu novirzīt tieši darba drošībai," vērtēja “Baltiks East” valdes priekšsēdētājs.

Latgalē kopumā pērn ugunsdzēsēji veica 979 plānotās un 250 neplānotās ugunsdrošības pārbaudes. Inspektori pieņēma 53 lēmumus par administratīvā soda piemērošanu par kopumā 4675 eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti