Uzņēmēji negrib sagaidīt pārsteigumus nākamā gada budžetā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Nākamā gada valsts budžetā uzņēmēji cer nesagaidīt pārsteigumus, Latvijas Radio pauda Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.

„Pēdējos gadus mēs budžeta pakas virzību esam ieraduši redzēt ar jauniem dažādiem pārsteigumiem,” atzīst Endziņš.

„Mēs katru gadu sagaidām dažādus jaunus nodokļus. Pagājušajā gadā solidaritātes nodokli sun visādi citādi brīnumi parādās. Tas, uz ko mēs ļoti ceram, ka šī reize būs izņēmums un nākamā gada budžeta pakā nebūs neviena pārsteiguma,” viņš neslēpj.

Endziņš uzskaita vairākas aktualitātes sarunās ar valdību un Finanšu ministriju. „Šobrīd faktiski ir vienošanās par tādām dažām lietām, kuras mēs skatīsimies, kā to realizēt ar nākamo gadu. Proti, tas ir jautājums attiecībā uz taksometru nozares nodokļu režīmu. Tas ir jautājums attiecībā uz mazā biznesa regulējumu, startapiem (jaunuzņēmumiem) un šo virzienu. Trešā lieta ir reversā PVN maksāšanas kārtība pievienotās vērtības nodokļa sakarā, un ceturtais lielais, arī vissarežģītākais jautājums ir – ko darīt ar solidaritātes nodokli, jo, kā mēs labi zinām, tad solidaritātes nodoklis ir radījis ļoti būtisku un negatīvu kaitējumu Latvijas nodokļu sistēmas reputācijai,” viņš klāsta.

Paredzams, ka jau ceturtdien, 4.augustā, notiks finanšu ministres Danas Reiznieces-Ozolas tikšanās ar Tirdzniecības un rūpniecības kameras un Darba devēju konfederācijas pārstāvjiem.

Tikšanās laikā plānots pārrunāt nodokļu politikas jautājumus, kuri skar nākamo gadu, kā arī periodu līdz 2021. gadam. Tāpat uzņēmēji pārrunās ar finanšu ministri aktuālos nākamā gada budžeta izstrādes jautājumus.

Jau vēstīts, ka otrdien, 2.augustā, valdība sāka darbu pie nākamā gada budžeta sagatavošanas. Plānots, ka 2017. gada budžetu galvenokārt papildinās ieņēmumi, kas gūti, apkarojot ēnu ekonomiku, tomēr paredzams, ka valsts vienlaikus atteiksies arī no daļas nodokļu atvieglojumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti