Turcijas valdība stutēs grūtībās nonākušo tūrisma nozari

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Turcijas valdība paziņojusi par jauniem plāniem, lai sniegtu atbalstu tūrisma nozarei. Valdība gatava piešķirt aptuveni 80 miljonus eiro, lai palīdzētu ar tūrismu saistītiem uzņēmumiem pārstrukturēt savas parādsaistības un novērst bankrotu vilni.

Tas tiek darīts laikā, kad ārvalstu tūristu vidū pieaugušas bažas par Turciju kā drošu atpūtas galamērķi saistībā ar nesenajiem teroraktiem un kara darbību tās kaimiņvalstī Sīrijā.

Turklāt apsīkusi tūristu plūsma arī no Krievijas, ņemot vērā Krievijas vērstos pasākumus pret Turciju pēc krievu iznīcinātāja notriekšanas Turcijas un Sīrijas pierobežā. Turcijas premjers gan izteicies, ka arī nākamajā tūrisma sezonā gaida tūristu pieplūdumu no Krievijas par spīti Kremļa izvērstajai politikai.

Dati liecina, ka pagājušā gada pēdējā ceturksnī ienākumi tūrisma nozarē kritušies par aptuveni 15%. Savukārt valsts lielākais tūrisma operators šomēnes ziņojis par 40% kritumu pasūtītajiem ceļojumiem uz Turciju vasarā. Tas saistāms ar janvārī Stambulas centrā notikušo teroraktu, kurā tika nogalināti desmit tūristi. Viņi lielākoties bija no Vācijas, kuras pilsoņi Turciju ik gadu apmeklē visvairāk.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti